Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

FAST

Gennep

FAST is Apollo 8 de baas

FAST gedijt goed tegen de gevestigde orde. Zondagmiddag toonde de geplaagde ploeg uit Gennep en Sint Anthonis geen enkel respect voor het ambitieuze Apollo 8. De nummer drie werd in de Activiahal met duidelijke cijfers af geserveerd. Op de setstanden 26-24, 26-24 en 25-16 (3-0) viel zondagmiddag niets af te dingen. Foto’s en video op Gennep.News/sport.

FAST gedijt goed tegen de gevestigde orde. Zondagmiddag toonde de geplaagde ploeg uit Gennep en Sint Anthonis geen enkel respect voor het ambitieuze Apollo 8. De nummer drie werd in de Activiahal met duidelijke cijfers af geserveerd. Op de setstanden 26-24, 26-24 en 25-16 (3-0) viel zondagmiddag niets af te dingen.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s en video: Peter Gommans

 

 

Het motto voor het treffen tussen de nummers tien en vier werd vooraf bestempeld als ‘Uithuilen en verder’. Hoogvlieger Apollo 8 uit Borne had als bekerhouder donderdag zijn Waterloo gevonden in de halve finales van het bekertoernooi. ARBO Rotterdam / FAST zou gezien de stand op de ranglijst een makkelijke prooi kunnen zijn om de draad weer op te pakken. Het samenwerkingsverband uit Limburg en Noord Brabant was echter niet van zins die rol te vervullen. De ploeg van interim-trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola verloor door nederlagen in het vorige weekend (Laudame Financials VCN (3-2) en Draisma Dynamo (3-1)) het perspectief op deelname aan de play offs om het kampioenschap. Dat gegeven leek bevrijdend te werken voor ARBO Rotterdam/FAST.

 

 

 

 

Onbevangen en energiek trad FAST de opponent tegemoet. De thuisploeg had in de eerste set niet alleen de langste adem, de trainers hadden enkele sterkte troeven in de hand. Zo was het de ervaren captain Veerle van den Heuvel die haar ploeg met een invalbeurt belangrijke punten bezorgde. Ook wierp de dubbele wissel met de zusjesGaya en Isis Neeskens voor respectievelijk Charlotte Haar en de ijzersterke Liselotte Spoormakers in alles sets vruchten af. Het gemotiveerde ARBO Rotterdam/FAST sleepte mede door die troeven de eerste set met 26-24 in de wacht. Het niet verwachte eerste punt werd op dezelfde wijze gepakt.

 

 

 

 

Dat de bezoekers er niet in slaagden het dreigend onheil af te wenden was de verdienste van het collectief sterke ARBO Rotterdam/FAST. In de derde set sloeg de thuisploeg snel een kloof die groeide tot een 11-4 voorsprong. Uiteindelijk zegevierde ARBO Rotterdam/FAST met 25-16 in pakte het de volle drie punten volledig verdiend.

 

 

Terwijl het team uitgelaten feestte sprak trainer Ziemba van een perfect uitgevoerd tactisch plan dat hij en zijn collega Josha Kailola uitgestippeld hadden. Ook het spel van Liselotte Spoormakers roemde hij. Over het succes van de dubbele wissel vertelde hij waarom hij de zusjes Neeskens inzette. Isis en Gaya spelen bij Activia veel samen:

 

 

Zij vinden elkaar daar blindelings en deden dat vandaag ook bij ons.

 

 

ARBO Rotterdam/FAST reist woensdag af naar Sliedrecht waar landskampioen Sliedrecht Sport de tegenstander is. De Zuid Hollandse dames willen zich revancheren voor de 3-0 nederlaag die het in december in Sint Anthonis leed. Ook nu kan FAST onbevangen spelen. De wedstrijd in Sliedrecht begint om 19.30 uur.

 

 

Zondag komt ARBO Rotterdam/FAST in Gennep in actie. Tegenstander in Pica Mare is voorlaatste Voltena uit Werkendam. De aanvang is 15.30 uur.

 

 

Verwant

Sport

FAST, samenwerkingsverband tussen de volleybalclubs Flamingo's uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis, krijgt nog één kans om te schitteren! Voormalig volleybalbondscoach Avital Selinger...

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...

Sport

Na zeven succesvolle jaren op het hoogste niveau heeft het vrouwenvolleybalteam van FAST afscheid genomen van het topvolleybal in Gennep. De Roze Vogols speelden...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...