Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

FAST niet opgewassen tegen Team Eurosped

Eredivisionist FAST heeft in de eerste wedstrijd in de Kampioenspoule de goede slotreeks uit de reguliere competitie geen vervolg gegeven. De speelsters van trainer Harmen Bijsterbosch werden in Pica Mare in Gennep met 3-0 verslagen door Team Eurosped.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto: Jurgen Peters

 

 

De eerste rally in de sfeervolle sporthal in Gennep was veelbelovend. De langdurende balwisseling viel (na discussie) in het voordeel van FAST uit. De rally gaf aan dat beide teams elkaar niets cadeau wilden doen. De eerste set was ook een spannend gevecht waarin Team Eurosped een gat van vijf punten halverwege opbouwde, en niet meer prijsgaf.

 

 

Na de 20-25 in de eerste was de tweede set minder spannend. Het publiek hield de adem even in toen Eurosped-speelster Charlotte Haar een aanval geblesseerd afsloot. Haar aangeslagen teamgenoten recupereerden snel en wonnen de set afgetekend met 14-25.

 

 

Tijdens de competitiewedstrijd in Sint Anthonis leidde Team Eurosped ook met 0-2. FAST dwong toen nog een vijfde set af. De Vroomshoopse volleybalsters waren vastberaden om zich dat niet nog eens te laten gebeuren. Hoezeer FAST ook streed om de spanning terug te brengen, de nummer twee uit de Eredivisie was niet geïmponeerd door de bliksemstart van de thuisploeg. Toch slaagde FAST erin Team Eurosped het vuur aan de schenen te leggen. Pas bij 20-23 was het team van trainer Bijsterbosch verslagen. Met opnieuw 20-25 werd de eindstand op 0-3 bepaald. Trainer Bijsterbosch:

 

 

We zijn niet weggespeeld vanavond. Eurosped was over de hele lijn beter dan wij. We hadden graag gewonnen vandaag, maar er komen nog negen nieuwe kansen.

 

 

FAST speelt op zaterdag 29 februati uit tegen VC Sneek. Eerder dit seizoen wist het samenwerkingsteam in de Sneker Sporthal als winnaar (2-3) uit de bus te komen. Op dinsdag 3 maart treft FAST in Sint Anthonis Apollo 8.

 

 

Reacties

Deel Bericht