Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

FAST start voorbereidingen nieuwe seizoen

Het zomerreces is voor de volleybalsters van FAST uit Gennep en Sint Anthonis bijna ten einde. Op maandag 19 augustus start de eredivisieploeg de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. Na de oefencampagne met interessante tegenstanders uit binnen- en buitenland start voor de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch op zaterdag 12 oktober de competitie met een uitwedstrijd tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum.

 

 

Door: Jos Gröniger, archieffoto: Peter Gommans

 

 

FAST’s eerste thuisduel volgt vier dagen later. In Gennep ontvangt de Roze Brigade op woensdag 16 oktober de Limburgse promovendus Peelpush uit Meijel.

 

 

Uniforme speeldag

 

 

Het Brabants-Limburgse samenwerkingsteam speelt de thuiswedstrijden in de thuisbases in Gennep en Sint Anthonis. Aanvankelijk koos de eredivisionist voor het spelen op zondagmiddag. Bij wijze van pilot speelde FAST afgelopen seizoen de weekendwedstrijden in sporthal Pica Mare in Gennep op zaterdagavond, en kwam in de Activiahal op zondagmiddag in actie. Deze proef wordt niet voortgezet. Het bestuur van de volleybalorganisatie heeft besloten weer terug te keren naar de zondagmiddag. Met deze keuze wil FAST de volleyballiefhebbers uit de regio die de volleybalorganisatie vertegenwoordigt beter bedienen. FAST-supporters en overige toeschouwers wier verenigingen de eigen wedstrijden op zaterdag spelen, kunnen volleybal op eredivisieniveau op zondag bezoeken. De uniforme speeldag zorgt er ook voor dat FAST op zondag beroep kan doen op speelsters uit het satelietteam Activia Dames 1 dat in de Eerste Divisie uitkomt.

 

 

Wedstrijden

 

 

FAST opent de reguliere competitie op zaterdag 12 oktober in Ootmarsum tegen Springendal Set Up’65. Deze ploeg is op 9 februari volgend jaar in Pica Mare in Gennep de laatste tegenstander in de competitie.

 

 

Een overzicht van het complete programma:

Springendal Set Up’65 – FAST (12 oktober, Ootmarsum)
FAST – Peelpush (woensdag 16 oktober, Gennep, Pica Mare)
Sliedrecht Sport – FAST (zaterdag 19 oktober)
VC Sneek – FAST (26 oktober)
FAST –Talent Team Papendal Arnhem (3 november, Sint Anthonis, Activiahal)
Eurosped – FAST (10 november, Vroomshoop), FAST – Dros-Alterno (17 november, Gennep, Pica Mare)
Apollo 8 – FAST (1 december, Borne), FAST – Regio Zwolle Volleybal (8 december, Gennep, Pica Mare)
Peelpush – FAST (woensdag 11 december, Meijel)
FAST – Sliedrecht Sport (15 december, Sint Anthonis Activiahal)
FAST – VC Sneek (5 januari, Gennep, Pica Mare)
Talent Team Papendal Arnhem – FAST (woensdag 8 januari, Ede)
FAST – Eurosped (12 januari, Gennep, Pica Mare)
Dros-Alterno – FAST (18 januari, Apeldoorn)
FAST – Apollo 8 (26 januari, Sint Anthonis, Activiahal)
Regio Zwolle Volleybal – FAST (1 februari, Zwolle)
FAST – Springendal Set Up’65 (9 februari, Gennep, Pica Mare)

 

 

Na de reguliere competitie spelen de nummers 1 tot en met 6 de Kampioenspoule. De nummers 7 tot en met 10 strijden in de degradatiegroep om handhaving in de Eredivisie). Op 24 november, 21 december, 15 januari en 16 februari (finale) vinden bekerwedstrijden plaats. De loting voor de eerste ronde is nog niet bekend.

 

 

Reacties

Deel Bericht