Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

FAST vergeet karwei af te maken

Sport

FAST vergeet karwei af te maken

De volleybalsters van FAST hebben voor de derde keer dit seizoen het onderspit gedolven tegen Apollo 8 uit Borne. De nummer drie uit de Eredivisie had voor de tweede competitiezege (op FAST) andermaal een vijfsetter nodig om het samenwerkingsteam te kloppen. FAST was dichtbij een geslaagde comeback, maar het verloor met 2-3.

De volleybalsters van FAST hebben voor de derde keer dit seizoen het onderspit gedolven tegen Apollo 8 uit Borne. De nummer drie uit de Eredivisie had voor de tweede competitiezege (op FAST) andermaal een vijfsetter nodig om het als zevende geklasseerde samenwerkingsteam te kloppen. In de Activiahal was FAST dichtbij een geslaagde comeback, maar het verloor met 2-3.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto: Jurgen Peters

 

 

De Overijsselse bezoeksters legden FAST in de eerste twee sets het zwijgen op. De thuisploeg toonde aan de tegenslag van de 3-1 nederlaag tegen laagvlieger Dros-Alterno verwerkt te hebben, maar was aanvankelijk niet opgewassen tegen de runner up uit de Eredivisie. Na een met 17-25 verloren eerste set hield FAST de opponent vervolgens wel bij. Dat ging door de ondermaatse service met horten en stoten, maar toch bereikte de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch als eerste de big points. Apollo 8 poetste 20-19 achterstand geroutineerd weg en ging met de setwinst (22-25) aan de haal.

 

 

Het thuispubliek in de Activiahal schaarde zich achter FAST dat in de derde set bij 5-9 verslagen leek. De thuisploeg sprak de vaker geroemde veerkracht aan, en boog de achterstand om, en bracht met 25-19 de spanning terug. FAST had de wind in de zeilen en trok de stand in sets gelijk: 2-2.

 

 

In de beslissende vijfde set leek de thuisclub Apollo 8 bij 9-7 in de tang te hebben. Na een time out lieten de gasten FAST in het stof bijten. De samenwerkingsploeg uit Gennep en Sint Anthonis moest op de valreep een punt prijsgeven, maar realiseerde zich achteraf dat het er ook één gewonnen had.

 

 

“We hebben ons na afloop de vraag gesteld of we alles gegeven hadden deze wedstrijd, en waren van mening dat, dat wel het geval was. In de eerste sets waren we niet goed maar we herstelden ons goed. Jammer dat we de voorsprong in de vijfde set niet vasthielden”, aldus trainer Bijsterbosch die beseft dat zijn team in een cruciale fase van de competitie beland is.

 

 

We spelen nog drie finales om de Kampioenspoule te bereiken, en hebben ons lot in eigen hand.

 

 

Zaterdag reist FAST af naar concurrent Regio Zwolle Volleybal, dat met 22 punten uit 16 wedstrijden de vijfde plaats bezet. Met een punt en een wedstrijd minder gespeeld is FAST zevende. Bij winst in Zwolle blijft FAST in de running. Het duel in Landstede Sportcentrum begint om 20.00 uur.

 

 

Verwant

Sport

Flamingo's Dames 1 triomfeert als kampioen van Promotieklasse C met een indrukwekkende 4-0 overwinning op Hapse Havoc 2. Rachel Feron's afscheid na 13 jaar...

Gennep

Op 8 december werden de helden van de Martinustoren in Gennep geëerd tijdens een bijeenkomst op het stadhuis. Wethouder Frank Pubben zette in het...

Sport

FAST, samenwerkingsverband tussen de volleybalclubs Flamingo's uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis, krijgt nog één kans om te schitteren! Voormalig volleybalbondscoach Avital Selinger...

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...