Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Flynth FAST maakt zich op voor degradatiepoule

De volleybalsters van Eredivisionist Flynth FAST komen zondagmiddag voort het eerst in actie in de strijd om lijfsbehoud op het hoogste Nederlandse niveau.

 

 

Door: Jos Gröniger

 

 

De ploeg van trainer Jacek Ziemba sloot de reguliere competitie af als zevende en is veroordeeld tot het spelen van de degradatiepoule. Daarin kruist Flynth FAST de degens met Limburgse provinciegenoten Peelpush en Nering Bögel VC Weert, dat zondag op bezoek komt in Sint Anthonis. De laatste uit deze competitie degradeert uit de Eredivisie.

 

Hoewel Flynth FAST de twee eerdere ontmoetingen met de Weerter ploeg in winst omzette, is dat geen garantie voor de wedstrijd van zondag. Het als laatste geëindigde Nering Bögel Weert opende de barrage zaterdagavond met een klinkende 3-0 winst op Peelpush uit Meijel.

 

Door de ranking in de competitie start FAST de competitie met twee bonuspunten. Weert start als laatste met 0 punten, Peelpush (negende) heeft een bonuspunt. Door de overwinning is Nering Bögel Weert op drie punten gekomen. Indien Flynth FAST VC Weert zondag weet te verslaan komt handhaving een stuk dichterbij.
Flynth FAST – Nering Bögel VC Weert begint zondagmiddag 4 maart om 16.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.

 

 

Reacties