Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Flynth FAST doorstaat stresstest

De volleybalsters van Flynth FAST hebben zondagmiddag een voorschot genomen op een derde seizoen in de Eredivisie. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis dat een moeilijk jaar doormaakt liet tegen Nering Bögel VC Weert zien dat een tegenslag ook een inspiratie voor nieuw succes kan zijn.

 

 
Door Jos Gröniger

 

 

De 3-1 overwinning (25-22, 25-18, 24-26 en 25-22) brengt Flynth FAST op vier punten voorsprong op hekkensluiter in de degradatiepoule, Peelpush.

 

 

 

 

Flynth FAST prees zich na de laatste reguliere competitiewedstrijd op carnavalszaterdag 10 februari gelukkig met de drie weken ‘rust’. De eerste wedstrijd in de tot ‘Limburgs kampioenschap’ verworden degradatiepoule stond immers voor zondag 4 maart gepland. Trainer Ziemba en zijn speelsters konden toen nog niet bevroeden dat de gifbeker nog lang niet leeg was. Juist afgelopen week werd de serene voorbereiding op ‘Weert’ wreed verstoord. Een griepgolf wist de Flynth FAST te doorstaan maar de ernstige blessure die de ervaren captain Steffie Janshen (afgescheurde achillespees) trof het team in de ziel.

 

 

 

 

Op karakter rechtte het team de rug. Met de geblesseerde steunpilaar fysiek aan de zijlijn maar mentaal in het hart toonde Flynth FAST opnieuw veerkracht.

 

 

 

 

Dat bleek in de sfeervolle Activiahal in alle sets. Een sterk eindschot bracht de winst in de eerste set en hielp Flynth FAST in de tweede (25-18) snel op weg. Het vertrouwen in de goede afloop bleef. De opwinding over een aantal arbitrale beslissingen, een gele kaart van trainer Ziemba en het verlies (24-26) van de set sloeg de thuisploeg niet uit het lood. Ook het hectische slot in de vierde set bracht het verontwaardigde Flynth FAST niet uit balans. Nering Bögel VC Weert kwam na rood voor Jacek Ziemba terug tot 23-22 maar verder liet FAST het niet komen.

 

 

Met 25-22 werd de verdiende en uiterst belangrijke driepunter veiliggesteld. Aan de randverschijnselen maakte winnend coach Ziemba weinig woorden vuil. Over de prestaties sprak hij:

 

 

We waren in de eerste twee sets erg goed maar over het geheel speelden we wisselvallig. We misten ritme na drie weken rust. Maar ik ben tevreden.

 

 

 

 

Zondag 11 maart reist Flynth FAST af naar Meijel waar de loodzware ontmoeting met Peelpush wacht. Bij een overwinning ziet de toekomst er voor de Roze Brigade nog een stuk zonniger uit.

 

 

 

 

Reacties