Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Flynth FAST maakt degradatiepoule weer spannend

Het Limburgse onderonsje in de degradatiepoule van de Eredivisie vrouwenvolleybal mondt uit in een ware thriller. Flynth FAST dat zich met een driepunter uit de vervolgserie had kunnen schrijven is na de 3-1 nederlaag (25-22, 20-25,25- 18 en 25-20) tegen Peelpush in Meijel weer een van de hoofdrolspelers.

 

 

Door Jos Gröniger

 

 

In het ‘Limburgse kampioenschap’ vertonen alle deelnemers plankenkoorts die zich vooral op vreemde bodem uit. De drie gespeelde wedstrijden werden allemaal in het voordeel van de thuisspelende ploeg beslist. Na Peelpush – Flynth FAST van zondagmiddag hebben de drie Limburgse vertegenwoordigers elk een thuiswedstrijd gewonnen en een uitduel verloren. Indien het uitslagenritme het scenario voor de degradatiethriller wordt geven de startpunten uiteindelijk de doorslag en ontloopt Flynth FAST degradatie. Het happy end is na zondag allerminst zeker.

 

 

 

 

Want het Flynth FAST dat in sporthal De Körref in Meijel binnen de lijnen verscheen was geen schim van de ploeg die een week eerder Nering Bögel VC Weert kansloos liet. De ploeg van trainer Jacek Ziemba leek verlamd door de vechtlust die Peelpush aan de dag legde. Aangejaagd door de uitblinkende Noa Klerckx knokte de thuisclub voor elke bal.

 

 

Flynth FAST liet zich door Peelpush de kaas van het brood eten op het moment dat de eerste set met 20-22 binnen handbereik was. Met 25-22 nam Peelpush de leiding. Toen Flynth FAST in de tweede set een 15-10 achterstand omboog en met 20-25 op 1-1 kwam leek de schade hersteld.

 

 

In de derde set werkte FAST nog eens een grote achterstand weg maar een tweede tempoversnelling was voor Peelpush genoeg voor de setwinst (25-18). In de vierde set hield de Roze Brigade lang uitzicht op een succes maar het greep toch naast de winst. Peelpush stelde met 25-20 de driepunten veilig.

 

 

 

 

Door de 3-1 nederlaag heeft het apathische Flynth FAST de eerste kans op handhaving laten liggen. De frustratie daarover viel af te lezen op de gezichten in het FAST-kamp. Zaterdag wacht de ploeg van trainer Ziemba de eerste herkansing. Er dient dan wel in Weert gewonnen te worden van Nering Bögel VC Weert.

 

 

Archieffoto: Jos Gröniger

 

 

Reacties