Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Flynth FAST

Gennep

Flynth FAST onderuit in volleybalspektakel

Roze ploeg verlies vijfsetter van VC Sneek

 

De neutrale volleyballiefhebber was zondag de grote winnaar bij een ruim twee uur durend spektakel tussen Flynth FAST en het Friese VC Sneek. De supporters en speelsters van beide teams slikten een verlies van respectievelijk twee en een punt(en). Bekerwinnaar trok in de vijfsetter aan het langste eind na setstanden van 27-25, 15-25, 26-28, 25-18 en 10-15.

 

 

Door Jos Gröniger

 

 

De cirka 350 mensen in sporthal Pica Mare beleefden de première van Eredivisievolleybal op zondag in Gennep. Want waar Flynth Flamingo´s Activia de Gennepse thuiswedstrijden vorig seizoen op zaterdag pleegde te spelen, vinden deze competitie de weekendduels van Flynth FAST in eigen huis op zondag plaats. Ook de wedstrijden in de andere thuisbasis Sint Anthonis worden voornamelijk op zondag gespeeld.

 

 

https://www.facebook.com/flamingosdames1/videos/1401544536634993/

 

 

De vernieuwde ploeg van trainer Jacek Ziemba dwong in de eerste set veel respect af. Bij 10-17 leek de set vergeven aan de gasten uit Sneek. Mede door een ijzersterke servicebeurt van Lisa Kersten, die de overstap van Oskam Taurus maakte, sloop de roze brigade terug tot 18-18. Sneek stond drie keer op setpoint maar het was de thuisploeg die met 27-25 op voorsprong kwam.

 

 

De Friezinnen revancheerden zich in de tweede set. Flynth FAST dat in de stormvloed een Friese services aanvankelijk een figurant was tankte in de slotfase zelfvertrouwen, maar verloor de set met 15-25. Daarvan plukte het de vruchten bij aanvang van de derde set. Een 9-3 voorsprong was bij 22-22 genivelleerd. In een spannend slot liet de service Flynth FAST in de steek en daarvan profiteerde Sneek: 26-28.

 

 

 

 

De dames van trainer Ziemba gaven zich niet gewonnen. Een krachtige demarrage bij 17-16 zorgde voor een overtuigende setwinst: 25-18. In de beslissende vijfde set beschikte Sneek over de langste adem. Tot de speelhelftwissel hield Flynth FAST het aardig bij. Bij 10-10 stoomde Sneek door naar de 10-15 setwinst en de twee winstpunten.

 

 

Een staande ovatie kon de verliezende ploeg mondjesmaat opvrolijken. Het besef dat er een geweldige veerkracht en vechtlust werd getoond, werd verdrongen door de teleurstelling.

 

 

We balen van het ene punt,

 

 

reageerde de sterk serverende Lisa Kersten,

 

 

We hebben stappen gemaakt en dat lieten we zien. Balen dat we het in de derde set lieten liggen.

 

 

Trainer Jacek Ziemba stond voor een dilemma.

 

 

Moet ik blij zijn met ons spel en het ene punt of teleurgesteld zijn om het verlies? Hebben we een punt gewonnen of er twee verloren? Ik denk dat laatste al vind ik dat we vier sets goed gespeeld hebben. Als dit ons startniveau is, ben ik tevreden.

 

 

Zondag speelt Flynth FAST weer een thuiswedstrijd. Ditmaal is de Activiahal de thuisbasis voor het treffen met Talentteam Papendal/Arnhem. De aanvang in Sint Anthonis is 15.00 uur.

 

 

Foto’s: Peter Gommans

 

 

Verwant

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Gennep

In Gennep wordt inclusief onderwijs een realiteit met groen licht voor nieuwe lokalen bij het Kind Expertise Centrum Ganapja. Bezorgdheid over financiële haalbaarheid blijft,...

Sport

De Gennep Cougars viert hun 50-jarig jubileum met festiviteiten zoals reünie-wedstrijdjes, een buffet en een feestavond. Op zaterdag 30 maart kan iedereen genieten van...