Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Flynth FAST onderuit in Zwolle

Flynth FAST blijft in de hoek waar de klappen vallen. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis leed zaterdagmiddag opnieuw een nederlaag. In het Landstede Sportcentrum ‘Theater voor de sport’ was geen hoofdrol weggelegd voor Flynth FAST. Met 3-1 (25-17, 23-25, 25-11 en 25-18) was de nummer vijf in de Eredivisie Regio Zwolle Volleybal de betere ploeg.

 

 

Door Jos Gröniger

 

 

De waslijst aan geblesseerden bezorgde trainer Ziemba vooraf hoofdbrekens. De langdurig geblesseerden Joska Fransen en Gaya Neeskens staan voorlopig buitenspel, de comeback van routinier Steffie Janshen is aanstaande. Afgelopen week haakte middenaanvalster Lynn Blenckers af na een complicatie na een kaakoperatie. Diagonaal Nynke Rovers, die uitkomt in het satelietteam Activia Dames 1 keerde terug bij Flynth FAST. Haar huidige ploeggenoten Carman Aarns en Lara Hendriks hoorden ook tot de FAST-selectie.

 

 

Ziekenboeg vlnr Joka Fransen, Gaya Neeskens en Steffie Janshen.

Ziekenboeg van links naar rechts: Joska Fransen, Gaya Neeskens en Steffie Janshen.

 

 

Voor de meegereisde supporters op de tribune en de gehavende ploeg binnen de lijnen begon de strijd weinig hoopgevend. Thuisclub Zwolle liep snel uit naar 5-0. Even zo snel poetste FAST die achterstand weg, om tot 12-12 gelijkte tred te houden. Op een nieuwe demarrage bleef de Roze Brigade het antwoord schuldig. Regio Zwolle Volleybal sloeg een gat naar 16-12 en FAST was gezien. Na de 25-17 in de eerste set hield Flynth FAST in de tweede Zwolle goed bij. Met overtuiging en bij vlagen goed spel slaagde FAST erin bij 10-10 weg te lopen. Bij 10-16 leek de strijd beslist. Bij 12-19 raakten de speelsters van Ziemba de draad weer kwijt.

 

 

Regio Zwolle Volleybal nam het heft over en kwam op 20-19. Flynth FAST slaagde er toch in de set met 23-25 naar zich toe te trekken. Van de getoonde overtuiging, passie en aanvalskracht was vanaf de derde set niets meer te bespeuren. Zwolle walste in de derde set over de worstellende opponent. Onduidelijkheid over de wissels bij FAST zorgden voor uitstel van executie. Met 25-11 werd Flynth FAST op 2-1 achterstand gezet. In de vierde set gaf FAST de score met 25-18 een draaglijker aanzien. Het vertoonde spel met slechte passing, matige blok deden de hoop op een snel herstel alleen maar toenemen. Trainer Jacek Ziemba wilde zich na afloop niet verschuilen achter de waslijst aan geblesseerden.

 

 

De passing was slecht en we toonden te weinig lef. Aanvallend maakten we de verkeerde keuzes. Toch hadden we hier een punt kunnen pakken.

 

 

(Foto: Set 3 met nummer 9 Nynke Rovers en nummer 11 Lara Hendriks)

 

 

Reacties