Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Flynth FAST niet opgewassen tegen koploper

Koploper Sliedrecht Sport is een maatje te groot gebleken voor Flynth FAST. In de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar won de Nederlands kampioen, die zo nu en dan de concentratie verloren, met 0-3.

 

 

Door: Jos Gröniger

 

 

Thuisploeg FAST verzuimde de sterk gespeelde tweede set naar zich toe te trekken en deed zich tekort.

 

 

De speelsters van trainer Jacek Ziemba hadden in de eerste set moeite Sliedrecht Sport bij te benen. Een servicereeks van Steffie Janshen bracht de Roze Brigade bij 9-8 de eerste voorsprong. Toch moest Flynth FAST de set met 18-25 aan de Zuid Hollandse gasten laten.

 

 

De gewenste servicedruk bracht FAST, waar Shannon Gerhardt de liberopositie innam, in de tweede set in kansrijke positie. Mede door een servicereeks van Lisa Kersten nam de thuisploeg de leiding. Sliedrecht-trainer Matt van Wezel raakte in rap tempo door zijn time outs maar zag dat zijn team uit kansrijke positie terugkwam. Plotseling raakte het sterk opererende Flynth FAST door persoonlijke fouten de grip kwijt. Een 20-15 voorsprong veranderde via 23-20 in en 23-25 setvervlies.

 

 

De domper kwam het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis niet meer te boven. Met 16-25 werd de derde set verloren.

 

 

De frustratie van de verspeelde tweede set maakte na de 0-3 nederlaag plaats voor optimisme.

 

 

We speelden anderhalve set goed. Door persoonlijke fouten gaven we in de tweede set de winst weg. Als we elke week zo goed zouden spelen hadden we er nu anders voor gestaan,

 

 

vertelde trainer Jacek Ziemba.

 

 

Aanvalster Lisa Kersten keek met gemengde gevoelens terug.

 

 

We speelden goed maar door vier, vijf fouten de voorsprong weg. Dat mag niet gebeuren, maar blijkbaar sluipt er dan toch onzekerheid in de ploeg.

 

 

Ondanks de reeks negatieve resultaten (acht competitienederlagen op rij) blijft Kersten optimistisch.

 

 

Onze vorm groeit nog steeds. Ik reken erop dat het goed komt.

 

 

Archieffoto: facebook.com/flamingosdames1

 

 

Reacties