Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Flynth Flamingo’s Activia kan nog winnen

Flynth Flamingo’s Activia heeft de overwinning waarnaar de debutant in de Kampioenspoule al meer dan een maand snakte te pakken. In een sfeervolle Activiahal werd Eurosped TVT met 3-1 verslagen.

 

Het team van trainer Jacek Ziemba, waarin Lynn Blenckers terugkeerde van een rugblessure en spelverdeler Rachel Feron hoofdzakelijk binnen de lijnen stond, zette het Almelose Eurosped op een 2-0 achterstand door de eerste twee sets met respectievelijk 25-22 en 25-19 te winnen. De bezoeksters namen in de derde set snel een voorsprong, die uitgebouwd werd tot 8-15. Voor de Boxmeerse trainer was dat het signaal om zijn basisspeelsters rust te gunnen. Met de niet fitte Esther Cramer en o.a. youngster Gaya Neeskens in het veld legde Flynth Flamingo’s Activia zich voortijdig neer bij het verlies van de set.  Met 10-25 was Eurosped TVT te sterk.
Die ‘opofferingstactiek’ leek in de vierde set zijn effect te missen. Eurosped liep opnieuw uit en bij 4-10 lag een vijfde set in het verschiet. Knokkend kwamen de Roze Vogols terug tot 12-12. Eurosped stribbelde nog even tegen maar vanaf 17-17 had Ziemba de ploeg weer op de rails. Met een sterk eindschot pakte Flynth Flamingo’s Activia de set met 25-19.

 

De eerste driepunter sinds 11 februari (Eurosped werd toen in Gennep met 3-0 verslagen) werd luid bejubeld. Team, staf en publiek lieten duidelijk merken dat zij enorm toe waren aan die opsteker.

 

Een opgeluchte trainer Jacek Ziemba:

 

Deze overwinning hadden we echt nodig. We trainen al weken gewoon goed maar konden het in de wedstrijd niet laten zien. Dit geeft zelfvertrouwen, en wie weet kunnen we de top drie in de laatste wedstrijden nog een punt afsnoepen.

 

Zaterdag speelt Flynth Flamingo’s Activia de uitwedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport, dat zondag met 3-1 verloor van Springendal Set Up’65.


Auteur: Jos Gröniger, archieffoto: Peter Gommans

 

Reacties