Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Roze Vogols

Gennep

Flynth Flamingo’s Activia sluit winnend af

Roze Vogols kloppen Sneek in vijfsetter

 

Flynth Flamingo’s Activia heeft het debuutseizoen in de Eredivisie volleybal op waardige wijze afgesloten. Bij VC Sneek, dat zich verzekerd wist van een finaleplaats, werd de laatste wedstrijd in de Kampioenspoule met 2-3  (26-24, 23-25, 25-14, 24-26 en 13-15) gewonnen.

 

Hoewel door de uitslagen van zaterdagavond in de eindrangschikking de kaarten al geschud waren, wilde Flynth Flamingo’s Activia in de volgepakte Sneker Sporthal als winnaar uit de bus komen.

 

Dat in deze eredivisie iedereen van elkaar kon winnen hadden de Roze Vogols in de openingsfase van de reguliere competitie al laten zien. Ook na de drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden bleef het realisme in Gennep en Sint Anthonis overheersen. Iedereen wist dat de debutant geen kampioen zou worden, maar wel realiseerde menigeen zich dat het team van trainer Ziemba een woord mee kon spreken op het hoogste Nederlandse niveau. En dat heeft het samenwerkingsteam gedaan.

 

In de reguliere competitie moest het alleen twee keer het hoofd buigen voor Springendal Set Up’65 maar van de overige acht opponenten werd gewonnen. Door die resultaten plaatste Flynth Flamingo’s Activia zich als vierde voor de Kampioenspoule. In dat sluitstuk met de beste zes ploegen uit de Eredivisie raakten de Roze Vogols langzaam op stoom. De eerste overwinning op Eurosped TVT (zevende speelronde) werd gevolgd door een winnend laatste optreden voor eigen publiek (Springendal Set Up’65).

 

https://www.facebook.com/GennepNews/posts/1927421580834418

 

Zondag sloot Flynth Flamingo’s Activia de reeks wedstrijden uit de Kampioenspoule af in Sneek, dat zaterdag, zonder zelf te spelen, tot de finale om het landskampioenschap doordrong. Voor eigen publiek wilde Sneek graag winnen maar het trof een erg gemotiveerde tegenstander in Flynth Flamingo’s Activia waar Nynke Rovers, Esther Cramer en Shannon Gerhardt afscheid namen en Veerle van den Heuvel nog niet hersteld was van een operatieve ingreep. De nummer vijf  had in de eerste set lang een voorsprong maar zag Sneek terugkomen. Met 26-24 namen de Friezinnen de leiding.

 

https://www.facebook.com/GennepNews/posts/1927365580840018

 

Bij 18-14 leek ook de tweede set naar de thuisclub te gaan. Trainer Ziemba zag dat zijn ploeg waar Ireen Koenen libero Annefleur Peters vervangen had en Gaya Neeskens regelmatig meespeelde de score omdraaide. Met een servicebeurt van Rachel Feron ging de set met 23-25 naar het samenwerkingsteam. Flynth Flamingo’s Activia werd in de derde set overbluft en Sneek nam met 25-14 de leiding (2-1). Ook in set vier was Sneek lang de leidende partij maar vanaf 18-12 wisten de Roze Vogols de kloof te dichten. Via 23-23 trokken de ‘dames in roze’ de set naar zich toe (24-26). In de beslissende vijfde set werd Flynth Flamingo’s Activia door een handvol Sneekse service fouten in het zadel geholpen. Met 13-15 werd de vijfsetter gewonnen.

 

Trainer Jacek Ziemba blikte tevreden terug op de mooie overwinning, en op een prachtig seizoen.

 

We wilden vandaag winnen, en dat het ook mogelijk was heb ik mijn speelsters steeds voorgehouden. We hebben hier laten zien dat in de Eredivisie iedereen van elkaar kan winnen. We sluiten nu als vijfde af maar de plaats zegt me niks. We hebben laten zien dat we bij de top van Nederland horen.

 

https://www.facebook.com/flamingosdames1/videos/1245899155532866/

 

Auteur: Jos Gröniger, foto: Theo Peeters

 

 

Verwant

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...

Column

Het besluit om een einde te maken aan eredivisievolleybalteam FAST is een klap in het gezicht voor de volleybalsport in de gemeente Gennep. FAST...

Gennep

Ivo Martinovic, de hoofdtrainer van eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST, heeft besloten per direct te stoppen als trainer en coach van ‘zijn’ damesteam. Het besluit nam...

Gennep

Eredivisionist FAST heeft de selectie uitgebreid. Voor de middenpositie komt de Udense Anne Heesakkers de ploeg van trainer Ivo Martinovic versterken. De 25-jarige aanvalster...