Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Flynth Flamingo’s Activia snakt naar succes

Debutant legt titelkandidaat Sliedrecht Sport niets in de weg

 

De volleybalsters van Flynth Flamingio’s Activia hebben koploper Sliedrecht Sport, niet de lastige middag bezorgd, waarop de fans vooraf hoopten. De Zuid Hollandse topploeg had in de Activiahal in Sint Anthonis geen kind aan de naar vorm zoekende formatie van trainer Jacek Ziemba. In iets meer dan een uur klaarde titelkandidaat Sliedrecht de klus en won met 0-3 (13-25, 19-25 en 13-25).

 

Het duel in Sint Anthonis sloot aan bij wedstrijd in Almelo (Eurosped TVT) een week eerder, maar stond haaks op de confrontatie van 28 januari toen Flynth Flamingo’s Activia Sliedrecht Sport met duidelijke cijfers (3-1) de baas was. De huidige koploper in de Kampioenspoule had zondag geen moment reden om aan dat duel terug te denken.

 

De enthousiast gestarte thuisploeg raakte in de eerste en tweede set snel het spoor bijster en zag Sliedrecht Sport rap uitlopen. De op de duidelijke 13-25  volgende 19-25 gaf de optimisten onder de fans een beetje hoop. Deze vervloog in de derde set, die eindigde in 13-25 in Sliedrechts voordeel.
De koploper verstevigde haar koppositie in de Kampioenspoule, Flynth Flamingo’s Activia kwam vaster op de zesde plaats. Voorwaar geen slechte prestatie voor een debutant op het hoogste niveau maar de speelsters weten gezien het eerder vertoonde spel dat er meer mogelijk is.

 

Captain Steffie Janshen weet snelle 3-0 nederlaag aan het gebrek aan flair.

 

We speelden weer veel te lief en durfden geen risico’s te nemen. Het is alsof we bang zijn om een bal uit te slaan. Te weinig speelsters tonen de lef die we weken geleden allemaal wel hadden.

 

Trainer Jacek Ziemba miste de overtuiging in zijn ploeg.

 

We zijn te bang om fouten te maken. Als we geen risico’s nemen, kunnen we het Sliedrecht niet moeilijk maken. En dat is jammer, want we hebben twee keer laten zien dat we het hen erg lastig kunnen maken.

 

Zondag neemt Flynth Flamingo’s Activia het in de vijfde wedstrijd op tegen Springendal Set Up’65. Het treffen tegen de nummer drie wordt gespeeld in Ootmarsum en begint om 15.30 uur.

 

Auteur: Jos Gröniger, foto: Theo Peeters

 

 

Reacties