Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ziemba

Gennep

Flynth Flamingo’s Activia verliest maar put hoop

Er is de dames van Flynth Flamingo’s Activia nog steeds geen overwinning in de Kampioenspoule van de Eredivisie volleybal gegund. Zondag was de zo sterk op het hoogste niveau debuterende ploeg dichtbij succes. In Ootmarsum gaf de routine bij Springendal Set Up’65 de doorslag. Ondanks drie ijzersterke sets verloor de ploeg van trainer Jacek Ziemba met 3-1 (26-24, 19-25, 25-22 en 25-14).

 

Vooral in de eerste drie sets bood Flynth Flamingo’s Activia de nummer drie prima partij. Het samenwerkingsteam van Flamingo’s en Activia vergat zichzelf te belonen voor het goede spel.

 

Bijvoorbeeld in de eerste set waarin de Roze Vogols voortdurend de leiding hadden. Bij het setpoint (23-24) ging het mis en boog Set Up de zaak om: 26-24. Die tegenvaller speelde de dames van trainer Ziemba maar kort parten. Set Up nam een 3-0 voorsprong maar Flynth Flamingo’s Activia, dat in captain Steffie Janshen en diagonaal Nynke Rovers in de eerste sets de uitblinkers had, stelde met 19-25 resoluut orde op zaken. Ook de derde set leek een prooi voor Flynth Flamingo’s Activia te worden. Ondanks een voorsprong moesten de gasten de zege (25-22) aan de thuisclub laten.

 

In de derde set sloeg Springendal Set Up’65 snel een groot gat. De voorsprong liep op tot 11-2. Flynth Flamingo’s Activia herstelde zich maar kon de kloof niet meer dichten, en verloor met 25-14. De cijfers deerden Jacek Ziemba na afloop niet. De trainer uit Boxmeer zag voldoende lichtpunten.

 

Ik ben ondanks het verlies tevreden. We hebben drie sets echt goed volleybal laten zien. In de eerste set hebben we een setpoint laten liggen. De verschillen zijn minimaal. Bij Set Up geven de zusje Oude Luttikhuis de doorslag. We hebben al flinke stappen gemaakt maar het laatste stukje naar de top is het moeilijkste.

 

Na vijf nederlagen ziet Jacek Ziemba de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

Het niveau uit de eerste drie sets biedt perspectief voor de volgende uitwedstrijd tegen Coolen Alterno. Ik ga er van uit dat wij beslist nog bonuspunten gaan pakken.

 

Auteur: Jos Gröniger, Archieffoto: Peter Gommans

Verwant

Column

Het besluit om een einde te maken aan eredivisievolleybalteam FAST is een klap in het gezicht voor de volleybalsport in de gemeente Gennep. FAST...

Gennep

Ivo Martinovic, de hoofdtrainer van eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST, heeft besloten per direct te stoppen als trainer en coach van ‘zijn’ damesteam. Het besluit nam...

Gennep

ARBO Rotterdam/FAST heeft VC Sneek geen gemakkelijke zondagmiddag gegund. De volleybal eredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis verkochten hun huid duur maar slaagden er...

Gennep

Eredivisionist FAST heeft zondag de eerste thuisoverwinning behaald. In een meer dan enerverend duel klopte de ploeg uit Sint Anthonis en Gennep het gelijkwaardige...