Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Flynth Flamingo’s Activia zet Ootmarsumse ambities koud

Ook de nummer zes in de kampioenspoule van de Eredivisie damesvolleybal heeft wat in de melk te brokkelen. Eerder dit seizoen liet debutant Flynth Flamingo’s Activia al merken geen ontzag te hebben voor rang en stand. Zaterdagavond ondervond nummer twee Springendal Set Up’65 dat aan den lijve in Sint Anthonis.

 

In een wedstrijd die voor het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis in het teken van afscheid stond, zag de ploeg uit Ootmarsum de aspiraties sneuvelen. Op niet mis te verstane wijze werd Set Up’65 met 3-0 (25-23, 25-21 en 25-16) verslagen.

 

Er was het Flynth Flamingo’s Activia van trainer Jacek Ziemba veel aan gelegen de laatste thuiswedstrijd waardig af te sluiten. Daarnaast wilden de Roze Vogols hun ploeggenoten Shannon Gerhardt, Nynke Rovers en Esther Cramer een passend afscheidscadeau geven.

 

In de Activiahal liet een ontspannen spelend Flynth Flamingo’s Activia vanaf het begin merken dat Springendal Set Up’65 geen gemakkelijke avond zou beleven. Na een gelijkopgaand begin sloeg de thuisploeg een gat naar 16-8, en die kloof bleek voor de gespannen bezoekers niet meer te overbruggen. De voorsprong van Flamingo’s Activia werd bij 19-18 broos maar Set Up kwam niet meer dichterbij. Een slimme handbeweging van spelverdeelster Rachel Feron bracht Flamingo’s Activia de setwinst (25-23).

 

Een bliksemstart legde de basis voor de 2-0 voorsprong. Mede door een handvol servicefouten lieten de bezoeksters de tweede set met 25-21 aan Flynth Flamingo’s Activia. Het ombuigen van een 3-1 en 7-4 achterstand waren de laatste stuiptrekkingen van Springendal Set Up’65 dat eerder dit seizoen drie keer met de schrik vrijkwam tegen Flamingo’s Activia. Een 7-9 achterstand werd door Flamingo’s Activia gedreven weggepoetst. Uit de laatste service van Shannon Gerhardt werd het 25-16 bezegeld en de kon de driepunter bejubeld worden.

 

De uitgelaten Activiahal trakteerde Flynth Flamingo’s Activia op een welverdiend applaus en pinkte bij de afscheidswoorden voor Esther Cramer, Nynke Rovers en Shannon Gerhardt een traantje weg. Voorbij is het voor de lady’s in pink nog niet. De dames van trainer Ziemba spelen nog één wedstrijd. Zondag 23 april bezoekt Flynth Flamingo’s Activia de nieuwe nummer twee, VC Sneek. In de vorm van paaszaterdag kan de debutant ook de Friezinnen het opnieuw lastig maken, en een woord meespreken in de Kampioenspoule.

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=1923487367894506

 

Auteur: Jos Gröniger

 

Overzicht nieuwe aanwinsten Flynth Flamingo’s Activia

 

Lisa KerstenOskam Taurus
Gaya NeeskensFlamingo’s
Lobke van OosteromOskam Taurus
Nikki van der VeenPeelpush
Joëlle ViléCoolen Alterno

 

Afscheid genomen van:

 

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...