Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

SPES

Milsbeek

Gehavend SPES biedt uitstekend tegenstand

SPES ging op bezoek bij De Korfrakkers uit Erp. Voor SPES was het duidelijk dat ze zich zouden handhaven in de Topklasse. Voor De Korfrakkers was er nog de mogelijkheid om naar plaats 2 te stijgen, wat een voordeel geeft voor de komende kruisfinales.

 

 

Door: Robert Koster

 

 

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Sjaak Krebbers. SPES, dat Yara Koster en Nienke Dercks voorlopig zal moeten missen wegens blessures, startte met Merel Arts en junior Isa van Bergen. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. De Korfrakkers had het betere van het spel, maar slaagde er niet in om te scoren.

 

 

https://www.facebook.com/SpesMilsbeek/posts/1637588466320597

 

 

Na 5 minuten was het Isa van Bergen de score wist te openen voor SPES, waarna De Korfrakkers de stand direct gelijk trok. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarin SPES redelijk onbevangen speelde tegen een sterk verdedigende Korfrakkers. Tot halverwege de eerste helft kon SPES in het spoor blijven. Daarna was het De Korfrakkers die het initiatief naar zich toe trok met enkele prachtige combinaties waar de ervaren Monique van de Ven veel uit wist te scoren. De dames gingen rusten met 10-6.

 

 

Na rust kwam SPES goed uit de startblokken door direct 2 maal te scoren van afstand. De Korfrakkers gaven echter weinig ruimte en wisten snel weer uit te lopen. Toch bleef SPES aandringen, waar De Korfrakkers in een mindere fase kwam. Halverwege was SPES wederom tot 2 doelpunten genaderd, 13-11. SPES creëerde veel kansen en liet mooie combinaties zien, maar wist niet dichterbij te komen. Met nog 4 minuten te spelen was het De Korfrakkers die de voorsprong wist uit te bouwen. SPES kon het tij niet meer keren en moesten toestaan dat De Korfrakkers er nog 3 doelpunten inlegden. Eindstand 16-11.

 

 

Voor De Korfrakkers scoorden: Monique van de Ven 5, Jet van Gerwen en Eline Kerkhof 3, Manon van Geelkerken 2, Chantal van den Akker, Lucie van den Akker en Linda van Sleeuwen ieder 1.

 

 

Voor SPES scoorden: Dyan Peters 3, Isa van Bergen en Marissa van Duijnhoven 2, Jessie Janssen, Michelle Smulders, Femke Wijnhoven en Pauline Holthuijsen ieder 1.

 

 

De Korfrakkers2 – SPES2: 18-6. SPES had geen schijn van kans na eerder van de Erpse dames gewonnen te hebben. De Korfrakkers2 zijn als 3 e geëindigd en SPES2 handhaaft zich knap in de Reserve Topklasse. Volgende weken worden de kruisfinales gespeeld, waarna de zaalfinale in Eindhoven wordt gehouden op 17 maart. Daarna zal de veldcompetitie weer hervat worden. Het programma is nog niet bekend.

 

 

Archieffoto: Peter Gommans

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES zegeviert in eerste veldwedstrijd tegen Oranje-Wit met 10-12, ondanks uitdagende weersomstandigheden. Ook VIOS/SPES 2 boekt succes met overtuigende winst van 8-14 en staat...

Sport

VIOS/SPES 1 leed een teleurstellend nipt verlies in de eerste play-off tegen Be Quick 1 uit Nuland. Ondanks pogingen van spelers als Elle Bindels...

Sport

VIOS/SPES behoudt controle tegen Rooi 1 met een eindscore van 16-13. Coach Schallenberg erkent uitdagingen maar richt zich nu op de play-offs. Eerste wedstrijd...

Sport

VIOS/SPES behaalt overtuigende overwinning van 15-19 tegen Oranje-Wit in Venray, waar Maud van Bergen schittert. Coach Niels Schallenberg prijst team's vastberadenheid voor play-offs na...