Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gehavend SPES biedt uitstekend tegenstand

SPES ging op bezoek bij De Korfrakkers uit Erp. Voor SPES was het duidelijk dat ze zich zouden handhaven in de Topklasse. Voor De Korfrakkers was er nog de mogelijkheid om naar plaats 2 te stijgen, wat een voordeel geeft voor de komende kruisfinales.

 

 

Door: Robert Koster

 

 

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Sjaak Krebbers. SPES, dat Yara Koster en Nienke Dercks voorlopig zal moeten missen wegens blessures, startte met Merel Arts en junior Isa van Bergen. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. De Korfrakkers had het betere van het spel, maar slaagde er niet in om te scoren.

 

 

 

 

Na 5 minuten was het Isa van Bergen de score wist te openen voor SPES, waarna De Korfrakkers de stand direct gelijk trok. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarin SPES redelijk onbevangen speelde tegen een sterk verdedigende Korfrakkers. Tot halverwege de eerste helft kon SPES in het spoor blijven. Daarna was het De Korfrakkers die het initiatief naar zich toe trok met enkele prachtige combinaties waar de ervaren Monique van de Ven veel uit wist te scoren. De dames gingen rusten met 10-6.

 

 

Na rust kwam SPES goed uit de startblokken door direct 2 maal te scoren van afstand. De Korfrakkers gaven echter weinig ruimte en wisten snel weer uit te lopen. Toch bleef SPES aandringen, waar De Korfrakkers in een mindere fase kwam. Halverwege was SPES wederom tot 2 doelpunten genaderd, 13-11. SPES creëerde veel kansen en liet mooie combinaties zien, maar wist niet dichterbij te komen. Met nog 4 minuten te spelen was het De Korfrakkers die de voorsprong wist uit te bouwen. SPES kon het tij niet meer keren en moesten toestaan dat De Korfrakkers er nog 3 doelpunten inlegden. Eindstand 16-11.

 

 

Voor De Korfrakkers scoorden: Monique van de Ven 5, Jet van Gerwen en Eline Kerkhof 3, Manon van Geelkerken 2, Chantal van den Akker, Lucie van den Akker en Linda van Sleeuwen ieder 1.

 

 

Voor SPES scoorden: Dyan Peters 3, Isa van Bergen en Marissa van Duijnhoven 2, Jessie Janssen, Michelle Smulders, Femke Wijnhoven en Pauline Holthuijsen ieder 1.

 

 

De Korfrakkers2 – SPES2: 18-6. SPES had geen schijn van kans na eerder van de Erpse dames gewonnen te hebben. De Korfrakkers2 zijn als 3 e geëindigd en SPES2 handhaaft zich knap in de Reserve Topklasse. Volgende weken worden de kruisfinales gespeeld, waarna de zaalfinale in Eindhoven wordt gehouden op 17 maart. Daarna zal de veldcompetitie weer hervat worden. Het programma is nog niet bekend.

 

 

Archieffoto: Peter Gommans

 

 

Reacties