Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep Cougars 50 jaar
Gennep Cougars 50 jaar

Sport

Gennep Cougars 50 jaar

De Gennep Cougars viert hun 50-jarig jubileum met festiviteiten zoals reünie-wedstrijdjes, een buffet en een feestavond. Op zaterdag 30 maart kan iedereen genieten van basketbal, gezelligheid en muziek in Pica Mare en de Dragonder. Het belooft een dag vol herinneringen en nieuwe momenten te worden voor leden en niet-leden.

Het 50-jarig jubileum van de Gennep Cougars staat voor de deur en dat belooft een groots spektakel te worden waarbij herinneringen worden opgehaald, wedstrijdjes worden gespeeld en er flink gefeest zal worden.

 

Wim van Riet, één van de eerste leden van de club, neemt ons mee terug naar de beginjaren.

 

Gennep Cougars

 

Het verhaal begint ergens in 1973, toen Wim samen met zijn broer Jan, destijds het jongste zijspanduo van motorcrossend Nederland, na een training hun verdriet probeerden te verdrinken in de Kelderbar onder de oude sporthal in Gennep. Daar ontmoetten ze een groepje mensen, waaronder de gebroeders Simons, die hen uitnodigden om mee te gaan basketballen.

 

“Zo gezegd, zo gedaan. En dat ene keertje meespelen werd al snel een blijvende hobby.”

 

Wat begon als een informele bijeenkomst in de gymzaal van Ottersum, groeide al snel uit tot een serieuze basketbalclub. Onder het genot van een goed glas bier in het Proathuus, werd besloten om van het vrijblijvende gebeuren een echte vereniging te maken.

 

Zo werd op 1 april 1974 de Gennep Cougars officieel opgericht. Met een naam geïnspireerd door een Amerikaanse voorganger en een ludieke oprichtingsdatum.

 

50-jarig jubileum

 

Nu, vijftig jaar later, nodigt de Gennep Cougars iedereen uit om samen het jubileum te vieren. Op zaterdag 30 maart staan er verschillende festiviteiten op het programma in Pica Mare. Denk aan reünie-wedstrijdjes, een buffet en natuurlijk een knallende feestavond met DJ HaxSL.

 

 

VIDEO: Wim van Riet

 

Archieffoto: facebook.com/GennepCougars

 

Verwant

Regio

Limburg heeft besloten de samenwerking met Arriva voort te zetten. De provincie handhaaft de concessie onder bestaande voorwaarden, die vertrouwelijk blijven, tot het contract...

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...