Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gennep Cougars Dames winnen hun eerste wedstrijd!

Afgelopen vrijdagavond heeft het Dames team van de Gennepse basketbalvereniging de degens gekruist met Pendragon, de basketbalvereniging van de universiteit van Tilburg. De toch al smalle wedstrijdselectie van de tweedeklasser was ook nog eens behoorlijk uitgedund door blessures, verplichtingen op de arbeidsmarkt en verre reizen.

 

 

Wissels waren er zodoende niet voorhanden, de thuisploeg uit Tilburg beschikte over een volle bank. Cougars was dan ook logischer wijs de underdog in de pas derde wedstrijd van dit seizoen. In Tilburg wisten ze ook dat de bezoekers in de eerste twee wedstrijden in september geen punten gepakt had. De dames in Gennep hebben in die tijd echter niet stilgezeten in de trainingen en een oefenduel tegen Challenge uit Beuningen was er al een duidelijke stijgende lijn zichtbaar. De Gennepse coach had de tegenstander al aan het werk gezien, energiek maar zich zelf nog weleens voorbijlopend waren woorden in de wedstrijd bespreking.

 

 

Probeer zelf zuinig, geconcentreerd en georganiseerd te ballen, laat de tegenstander maar rennen

 

 

was de opdracht. Gekozen werd voor een compacte zone en duidelijke afspraken in de aanval. Het plan de campagne werkte. De speelsters uit Tilburg zochten maar konden maar moeizaam gaten in de solide Gennepse defense vinden. De lange mensen zagen iedere keer de ballen en rebounds weggekaapt worden door de gennepse centers Ellen Sesink en Irma Siurnaita. Ook de schutters van Pendragon hadden hun avond niet. Aan Cougars zijde was het Macy Raaijmakers die veel gevaar stichtte in de Tilburgse defence, met als resultaat een 6-19 ruststand.

 

 

 

 

Na de rust begon het echter wel te lopen aan de zijde van de studenten. In een snelle run werd de achterstand een gelijke stand, spannend! Cougars hervond de organisatie en pakte een minimale voorsprong. De Tilburgse trainer begon een alles of niets-offensief met een full court press. De bezoekers uit Gennep raakte er niet door van slag, in tegendeel.

 

 

Alicia Sinai nam iedere keer koelbloedig de bal uit en de vlotte dribbelaars Marina van den Heuvel en Macy Raaijmakers maakte handig gebruik van de vrij gekomen ruimte. Het was dat door vermoeidheid ook nog wat kansen gemist werden anders was de 28-35 einduitslag nog wat ruimer uitgevallen. Een verdiende overwinning van een hardwerkend vijftal!

 

 

Bron: www.gennepcougars.nl

 

 

Reacties