Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gennep weer etappeplaats Ladies Tour

Op donderdag 1 september komt de Simac Ladies Tour voor de achtste keer door Gennep. De grootste wedstrijd voor de vrouwen op World Tour-niveau in Nederland vindt plaats van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september. Onder andere kersvers Europees kampioen Lorena Wiebes staat aan de start.

 

 

Route

 

 

In en rondom Gennep is een etappe uitgezet over ruim 139 kilometer. Er worden twee omlopen van 62 kilometer gereden. Via Heijen, Bergen, Nieuw Bergen, Ottersum, Milsbeek, Middelaar en Mook rijden de deelnemers naar de Holleweg in Groesbeek. Na twee ronden rijden ze nog een plaatselijke omloop van 16 kilometer rond Gennep. De finish is rond 15.30 uur op de Nijmeegseweg ter hoogte van de Niersbrug. Daarna volgen de huldigingen op de Markt.

 

 

Verkeersmaatregelen

 

 

Tijdens de Simac Ladies tour worden de wegen op de route tussentijds afgesloten voor verkeer. Nadat het peloton voorbij is, gaat de weg weer open en kan het verkeer doorrijden of oversteken. De Nijmeegseweg tussen de Hubo en de Niersweg is tussen 9.00 en 17.00 afgesloten. Verder vervallen de bushaltes Wilhelminaplein, Niersbrug en Ottersumseweg (lijn 83) op donderdag 1 september tussen 8.45 en 18.00 uur.

 

 

Live op televisie

 

 

De Simac Ladies Tour is dit jaar voor het eerst ook live te volgen op Ziggo voor alle abonnees van Ziggo en Ziggo Sport Totaal. Oud-topwielrenster Leontien van Zijlaard-Van Moorsel verzorgt het commentaar en voormalig wielerprof Marijn de Vries is op locatie voor het afnemen van de interviews. Daarnaast is de koers iedere dag ook weer live te volgen op L1. De uitzendingen starten rond 14.30 uur.

 

 

Vrouwenwielrennen

 

 

De Simac Ladies Tour is een van de grootste wielersportevenementen in ons land. Ieder jaar verschijnen bekende Nederlandse en internationale wielrensters aan de start. Het vrouwenwielrennen heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen, met als hoogtepunt de terugkeer van de Tour de France voor vrouwen deze zomer. Die werd glansrijk gewonnen door Annemiek van Vleuten.

 

 

Reacties