Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Genneps Sportcafé trapt af

De gemeente faciliteert en ondersteunt verenigingen. Dinsdagavond 14 mei vond er in de sportkantine van VV Heijen de aftrap plaats voor sporten nieuwe stijl in de gemeente Gennep.

 

 

Door: Gerri Luppes van GennepNews

 

 

Op gepassioneerde wijze presenteerde oud-handballer Ron “de geluksbrenger” Klemann, coördinator voor Gennep Doet Mee, de nieuwe visie voor sporten in de gemeente Gennep. De kantine was gevuld met mensen van allerlei soorten sport, uit de kern en de gemeentedorpen. Aanvankelijk wachtten de genodigden af wat er van hen verwacht werd, maar spoedig gingen ze over tot actie.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2352779298298642

 

 

Ron Klemann, eerder betrokken bij Expeditie V, gaf het startschot voor de hernieuwing van sporten in de gemeente op 22 november 2018. Hij ziet de vereniging, de mogelijkheid en het mogen sporten, ook als geluksbrengers.

 

 

De komende jaren staan in het teken van samenwerking. Hoe pakken we dit lokaal aan?

 

 

Lokaal sportakkoord

 

 

De aanwezigen konden door middel van enkele speltechnieken aangeven wat hun club nodig heeft, maar ook wat zij kunnen bieden of ontwikkelen ten behoeve van het grote belang van sporten. Doel is zoveel mogelijk gemeente-inwoners aan het sporten te krijgen. Een speciale doelgroep blijkt het aantal oudere steunende leden. Zij steunen weliswaar, maar sporten vaak niet. Daar is winst te behalen.

 

 

Samen met de gemeente Gennep, onder de bezielende leiding van beleidsmedewerker sport Peter-Jan Mol, zal toegewerkt worden naar een lokaal sportakkoord. Kijk voor meer informatie op sportengemeenten.nl.

 

 

Reacties