Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennepse judoka’s geplaatst voor NK Leek

Zaterdag 11 maart was in Tilburg het Nederlands Kampioenschap Judo tot 15 jaar. Vier judoka’s van Budoschool Gennep waren daar aanwezig. Zij hadden zich geplaatst via het district toernooi 3 weken geleden.

Tim Brons (-66kg) was net hersteld van een pols blessure en miste duidelijk wedstrijdritme. Hij werd in de voorrondes uitgeschakeld.

 

Trainer Gert-Jan, Marco, Ben, Tim, Sterre en trainer Joost

 

Marco van Doorn (-55kg) won zijn eerste wedstrijd maar veloor de tweede. In de herkansing was dat niet anders. Sterre Schoenmakers (-57kg) won haar eerste wedstrijd maar verloor daarna 2 keer. Beide kunnen toch terugkijken op een geslaagd NK.

Ben de Cort (-34kg) won 2 keer zeer sterk in de voorrondes. De ¼ finale werd helaas verloren. In de voorronde werd de eerste wedstrijd nog met winst afgesloten, de tweede helaas niet. Toch een sterk optreden van de 12-jarige.

 

Maartje, Rico, Isaac en Willem

 

Zondag konden de judoka’s tot 18 jaar zich plaatsen voor de NK te Leek op 8 april. In een klein deelnemersveld werden door vier judoka’s vier plaatsen afgedwongen. Maartje Berns (+70kg) werd tweede. Isaac Kailola (-81kg), Rico Thijssen (-73kg) en Willem Holthuysen (-73kg) werden derde waarmee de plaatsing voor Leek een feit was.

 

 

Reacties