Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Geplaagd FAST verliest terecht

Het gezegde na regen komt zonneschijn was zondag een schrale troost voor de volleybalsters van FAST. Had de ploeg van trainer de wind de laatste weken in de zeilen en brak de zon voor de leergierige speelsters langzaam door, na de slechte beurt tegen Laudame Financials VCN stonden de gezichten op onweer.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s en video: Peter Gommans

 

 

In de waterkoude sporthal Pica Mare waren de bezoekers uit Capelle aan den IJssel met te sterk.

 

 

In Gennep ontbeerde de ploeg van trainer Ivo Martinovic juist dat waardoor FAST de laatste weken goed rendeerde. Door diverse omstandigheden (ziekte en blessures) waren de wisselmogelijkheden te beperkt om het goed op elkaar ingespeelde VCN lastig te maken.

 

 

Aanvankelijk wist FAST zijn beperkingen nog te camoufleren. De thuisploeg voorkwam niet dat de promovendus van afgelopen seizoen de set met 22-25 opeiste. Aan de hand van de excellerende diagonaal Elles Dambrink pakte VCN eenvoudig ook de tweede set met 15-25.

 

 

Met een vroege voorsprong legde FAST de basis voor de winst in de derde set. Toch waren het de gasten die bij het scheiden van de markt op set- en matchpoint kwamen. Bij 22-24 veerde FAST weer op. Met sterke services bracht Isis Neeskens haar ploeg terug in de race. Op de buitenpositie maakte aanvalster Eline Peeters het af: 26-24.

 

 

FAST was niet bij machte de lijn in de vierde set door te trekken. De foutenlast was te hoog, en dat was ook de verdienste van de servicedruk waarmee VCN zich bediende. Grote plaaggeest voor de thuisploeg was de sterke diagonaal Elles Dambrink. Zij werd vaker dan FAST lief was in stelling gebracht en sloeg de laatste illusies aan diggelen. Met 18-25 moest DAST de drie punten aan Laudame Financials VCN laten.

 

 

De nederlaag temperde de stemming in het FAST-kamp. Het was duidelijk dat de ploeg zich in de succesvolle laatste weken een ander keurslijf aangemeten had, en het verliezen verleerd was.

 

 

FAST bekert

 

 

Komend weekend heeft FAST geen competitieverplichtingen. Wel speelt het samenwerkingsteam uit Sint Anthonis en Gennep in de kwartfinales van de nationale beker op goede vrijdag (2 april) thuis tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd tegen de landskampioen en bekerhouder begint om 19.30 uur. De bekerwedstrijd begint om 19.30 uur. Bij winst is FAST halvefinalist en komt het zaterdag 3 april uit tegen de winnaar van Laudame Financials VCN tegen VC Sneek. Het bekertoernooi met acht deelnemers wordt in het paasweekend gespeeld. De finale is op paasmaandag in Martini Plaza in Groningen. Eerst wacht FAST de kwartfinale tegen Sliedrecht Sport. Ook het bekerduel is live te volgen via Livestream van Volleybal.nl.

 

 

Reacties

Deel Bericht