Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Groot internationaal deelnemersveld Easter Open

Ook dit jaar is het internationale jeugdvoetbaltoernooi Easter Open weer volledig bezet tijdens Pasen. Op maar liefst 15 locaties in Zuid-Nederland, 3 locaties in West-Nederland en 2 locaties in Oost-Nederland komen tijdens deze drie dagen meer dan 600 enthousiaste jeugdteams hun voetbalkunsten vertonen. Speelstijlen uit 15 verschillende landen zullen zich meten met elkaar in een onderling toernooi. Dit jaar zijn de eyecatchers van het toernooi teams uit Zuid Afrika en Mozambique.

 

 

Het toernooi wordt gespeeld op de sportparken van: Beugen, Gennep, Heijen, Langenboom, Mill, Odiliapeel, Oeffelt, Oploo, Sint Hubert, Stevensbeek, Uden, Venhorst, Volkel, Wanroij, Wilbertoord (Zuid), Sassenheim, Lisse, Noordwijkerhout (West), Gramsbergen en Coevorden (Oost).

 

 

Geheel volgens traditie wordt er ook dit jaar weer een officiële opening georganiseerd. Dit jaar vindt de opening vrijdag 30 maart plaats op het sportpark van RKSV UDI’19/CSU. Naast de gebruikelijke vlaggenparade, waarin alle deelnemende landen worden gepresenteerd, zal er een live optreden te zien zijn van coverband BB-COOL. Dit jaar kan de jeugd zich vermaken tijdens de Easter Open(ing) Cup, waarin verschillende voetbal- en behendigheidsoefeningen zijn uitgezet. Het publiek kan zich eveneens vermaken met demonstratiewedstrijden Walking Football en G- voetbal. Als klapper op de vuurpijl zal de avond rond de klok van 21.30 uur afgesloten worden met een spectaculaire vuurwerkshow.

 

 

Bovendien wordt er tijdens de opening aandacht geschonken aan het thema van 2018. Gedurende het toernooi staat het thema ‘Respect’ centraal. Respect voor de trainer/leider, Respect voor de tegenstander, Respect voor de scheidsrechter en Respect voor de medespeler. De organisatie van de Easter Open is namelijk van mening dat er zonder Respect geen voetbalwedstrijd mogelijk is.

 

 

Na de opening worden op zaterdag 31 maart de eerste wedstrijden gespeeld, gevolgd door de finale ronden op zondag 1 april. Elke deelnemer gaat naar huis met een leuke attentie. De nummers 1 tot en met 4 ontvangen een beker, waarbij de nummer 1 ook nog naar huis mag met de ‘Easter Open Trofee’. Ieder team speelt twee dagen, onafhankelijk van de prestatie. Alle leeftijdsgroepen worden verdeeld in poules van vier, vijf of zes teams, waarbij zij de eerste dag teams van verschillende nationaliteiten treffen. Op de tweede dag komen alle sterkste teams bij elkaar voor de finalerondes.

 

 

Als toernooiorganisatie hopen wij natuurlijk dat u de voetballers en voetbalsters komt aanmoedigen. Iedereen is van harte welkom. Graag zien wij u terug in het paasweekend van 30 maart tot 1 april tijdens het Easter Open 2018!

 

 

Reacties