Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Achates won met 4 - 0 de laatste thuiswedstrijd tegen Gassel 1 en is nu zeker van handhaving in de 4e klasse

Sport

Handhaving Achates

De inwoners van Ottersum vierden gisteravond uitbundig feest, nadat de plaatselijke voetbalvereniging Achates een overtuigende 4-0 overwinning behaalde tegen Gassel in hun laatste thuiswedstrijd op Sportpark De Niersvallei dit seizoen. Deze belangrijke overwinning betekent dat Achates nu verzekerd is van handhaving in de 4e klasse.

De inwoners van Ottersum vierden gisteravond uitbundig feest, nadat de plaatselijke voetbalvereniging Achates een overtuigende 4-0 overwinning behaalde tegen Gassel in hun laatste thuiswedstrijd op Sportpark De Niersvallei dit seizoen. Deze belangrijke overwinning betekent dat Achates nu verzekerd is van handhaving in de 4e klasse.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd stond er veel druk op Achates. Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van vijf punten op mededegradatiekandidaat SIOL, zou een overwinning op Gassel alle onzekerheid kunnen wegnemen.

 

De heenwedstrijd tegen Gassel werd destijds gekenmerkt door een omstreden beslissing van de scheidsrechter, die resulteerde in een 1-0 nederlaag voor Achates. Deze keer hadden ze echter een jonge scheidsrechter, Bas Hendriks, die uitstekend floot en het spel goed controleerde.

 

Opvallend was dat Gassel vanwege een schorsing van hun vaste doelman een veldspeler, Joris Eleuwarin, in het doel had staan. Hij deed dit verdienstelijk, maar kon niet voorkomen dat Achates domineerde.

 

Van de andere tien spelers van Gassel was weinig te zien, wat geĆÆllustreerd werd door het gebrek aan doelpogingen gedurende de hele wedstrijd. Achates-doelman Rens van den Bogaart kreeg alleen terugspeelballen te verwerken.

 

Vlak voor de aftrap mocht Stan Jeuriens, de Pupil van de week en zoon van trainer Sven Jeuriens, proberen de Gassel-doelman te passeren. Dit lukte hem probleemloos. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de wedstrijd een eenrichtingsverkeer zou worden.

 

Binnen zes minuten kreeg Achates een strafschop nadat Bas Thijssen binnen het zestienmetergebied werd aangetikt. Bas benutte de penalty overtuigend en zette Achates op een 1-0 voorsprong. In de 18e minuut nam Damien Matulessy een vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar keeper Eleuwarin verrichtte een knappe redding. In de 28e minuut kopte Kai Bicentini de bal goed door naar Yannick Schouten, die vrij baan kreeg richting het Gasselse doel en keeper Eleuwarin voor de tweede keer kansloos liet.

 

Achates was oppermachtig en kreeg nog kansen via Bas Thijssen en Bas Boersen. Vlak voor de rust kreeg Achates nog een vrije trap bijna op de achterlijn, die Damien Matulessy bij de tweede paal legde. Via Kai Bicentini werd Pim Koning bereikt, die van dichtbij de 3-0 hard binnen schoot.

 

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en de Gasselse doelman moest zich meerdere malen onderscheiden, waaronder bij een schot van dichtbij van Bas Thijssen in de korte hoek. Na een uur spelen werd Yannick Schouten aangespeeld door Bas Boersen. Met een prachtige actie passeerde hij drie verdedigers en bracht hij de doelman op het verkeerde been, om vervolgens de 4-0 te scoren.

 

Er werden nog vier wisselspelers ingebracht en zij hadden geen moeite om de overwinning veilig te stellen. Het is een zwaar seizoen geweest met sterke Brabantse tegenstanders, maar het heeft de spelers van Achates veel geleerd. Ze hopen dat ze volgend seizoen hun voordeel kunnen doen met deze ervaring.

 

Met de laatste thuiswedstrijd achter de rug en een heerlijke temperatuur, genoten de spelers en supporters van Achates van een welverdiend feestje om het seizoen af te sluiten. Volgende week zondag wacht nog de laatste uitwedstrijd tegen Achilles in Reek, maar voor nu kunnen ze tevreden terugkijken op een succesvol seizoen en de handhaving in de 4e klasse.

 

 

Foto: Peter Gommans

 

Verwant

Ottersum

De gemeenteraad van Gennep heeft het bestemmingsplan voor het nieuwe sportpark van V.V. Achates goedgekeurd. De verhuizing naar de Goorseweg brengt niet alleen sportieve...

Sport

Vitesse '08 verloor na een spannend duel tegen Hapert Vr2 in de verlenging met 3-4 en miste promotie naar de 2e klasse. e emoties...

Gennep

Vitesse'08 Dames 1 boekte een overtuigende 1-4 overwinning tegen SHH in Herten. De eerste wedstrijd onder interim-trainer Thommy was een groot succes. Zondag is...

Gennep

De jeugdteams van Vitesse '08 en VV Heijen vierden op 25 mei de officiƫle lancering van hun nieuwe naam SVHV en de afsluiting van...