Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Hannah Drieszen uit Milsbeek verovert de titel van Nederlands kampioen survivalrun bij de jeugd
Hannah Drieszen uit Milsbeek verovert de titel van Nederlands kampioen survivalrun bij de jeugd

Sport

Hannah Drieszen kampioen survivalrun

Hannah Drieszen uit Milsbeek is Nederlands kampioen survivalrun bij de jeugd geworden. Ze leidde de race van begin tot eind in Nieuwehorne, Friesland, met een ruime voorsprong op haar concurrenten. Deze overwinning versterkt haar positie in het algemeen klassement voor het seizoen.

Op zondag 3 maart heeft Hannah Drieszen uit Milsbeek de titel van Nederlands kampioen survivalrun bij de jeugd weten te bemachtigen. De competitie vond plaats in Nieuwehorne, Friesland, waar Hannah als lid van de Primates club uit Ottersum deelnam in de categorie meisjes 10-11.

 

Gedurende het hele seizoen was Hannah een constante verschijning aan de top van het klassement, en ze kwam deze verwachtingen na door een dominante prestatie neer te zetten tijdens de wedstrijd.

 

Het parcours, ondanks het gunstige weer, bood deelnemers uitdagingen met drassige weilanden, akkers en zware klimcombinaties. De start vond plaats in de lokale sporthal, waar de sfeer door de gastvereniging uitstekend was verzorgd.

 

Hannah nam direct na de start de leiding en wist deze positie vast te houden gedurende de gehele race. Haar voorsprong groeide gestaag op de moeilijkere gedeeltes van het parcours, terwijl haar concurrenten moeite hadden haar tempo bij te benen.

 

Na het overwinnen van de uitdagende hindernissen in het Friese dorp, behaalde Hannah met een ruime voorsprong op haar concurrenten de overwinning. Met meer dan een minuut verschil finishte ze voor Nina van Alphen uit Huizen.

 

Deze overwinning versterkt niet alleen Hannah’s positie in het klassement, maar plaatst haar ook als een geduchte concurrent voor het algemeen klassement van het seizoen.

 

Foto: Survivalrun Bond Nederland

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Milsbeek

Op 22 mei 2024 begon het schoorsteenonderzoek bij de voormalige steenfabriek in Milsbeek, uitgevoerd door Lob van Gennep. Het onderzoek richt zich op trillingsgevoeligheid...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...