Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ladies Tour

Holland Ladies Tour start in Gennep

Gennep is op vrijdag 1 september opnieuw het decor van de Holland Ladies Tour. Ditmaal met de start van de etappe naar Weert.

 

 

Aanvankelijk zou er op de openingsdag (29 augustus) ook een avondetappe zijn met zowel de start als finish in Gennep. De internationale wielerbond UCI liet echter weten dat het helaas niet is toegestaan een dubbele etappe af te werken in een wedstrijd zonder de .1-status die het voorheen wel had.

 

 

Na constructief overleg is besloten de etappe van 2017 door te schuiven naar het volgende kalenderjaar. Dit betekent dat Gennep in 2018 ook weer aankomstplaats zal zijn in de belangrijkste etappekoers voor vrouwen van ons land. Uiteraard willen we op 1 september a.s. ook de start van de etappe naar Weert niet zomaar voorbij laten gaan. Wij nodigen u dan ook van harte uit om de dames aan te komen moedigen vanaf het Jan Lindersplein in Gennep.

 

Programma:

 

 

13.00 uur: Ploegenpresentatie op Jan Lindersplein
14.00 uur: Start etappe vanaf Jan Lindersplein
14.30 uur: Loopfietsjesrace voor meisjes vanaf Jan Lindersplein Gennepse mini-ladiestour op supersnelle loopfietsjes
17.00 uur: Finish etappe in Weert

 

 

Leuk om te weten: één van de deelneemsters is olympisch kampioene Anna van der Breggen!

 

 

De Holland Ladies Tour (De Boels Rental Ladies Tour), is Nederlands grootste en meest bekende etappekoers voor wielrensters. Sinds 1998 wordt de wedstrijd verreden die inmiddels de UCI 2.1 status heeft. Op de erelijst prijken de namen van zeer prominente rensters als Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Kristin Armstrong. De Holland Ladies Tour heeft ieder jaar ook een etappe door de gemeente Gennep, waarbij gestart wordt op de Markt, bij het historisch stadhuis.

 

 

https://gennep.news/boels-ladies-tour/

 

Meer informatie: www.hollandladiestour.nl, bron: Gemeente Gennep, archieffoto: facebook.com/ladiestour

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...