Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Jeugdopleiding VIOSSPES triomfeert met overtuiging
Jeugdopleiding VIOSSPES triomfeert met overtuiging

Sport

Jeugdopleiding VIOS/SPES triomfeert

VIOS/SPES’ A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke defensieve en offensieve prestaties, streven ze naar finaleplaatsen en mogelijke titels.

Met nog vier ronden te gaan in de zaalcompetitie, hebben de A1 en B1 teams van VIOS/SPES zich al verzekerd van een plekje in de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Deze jeugdteams, actief in de hoogste klasse, hebben zich met verve naar de top van het klassement gespeeld, met het minste aantal verliespunten en een stevige positie bovenaan.

 

Het verhaal van VIOS/SPES A1 is er een van indrukwekkende dominantie. Na hun promotie vorig seizoen naar de hoofdklasse, hebben ze bewezen dat ze thuis horen op dit niveau. Onder leiding van trainers Niels Schallenberg en Isa Arts, is de ploeg niet alleen offensief sterk, maar blinkt ze vooral uit in verdedigend spel.

 

Zelden krijgen ze meer dan 10 doelpunten tegen, wat getuigt van een immense verdedigende druk die hun tegenstanders tot wanhoop drijft. Hun grootste concurrentie komt van De Korfrakkers, maar VIOS/SPES A1 staat stevig aan kop en hoopt deze positie vast te houden om sterke tegenstanders te ontlopen in de play-offs.

 

Ook VIOS/SPES B1 heeft een glansrijk parcours achter de rug. Onder leiding van Harald van Dongen zijn ze ongeslagen aan kop gegaan in de hoofdklasse B-jeugd, met slechts één gelijkspel en negen overwinningen.

 

Dit team, bestaande uit meiden uit Milsbeek en Ottersum, heeft haar doelstelling om de play-offs te halen reeds bereikt, maar ze mikken hoger: een plekje in de finale van het Nederlands Kampioenschap.

 

De weg naar de finale gaat echter niet zonder obstakels. De nummers 1 en 2 hebben thuisvoordeel tijdens de play-offs en ontvangen respectievelijk de nummers 4 en 3 in hun eigen hal. Als VIOS/SPES B1 en A1 hun eerste of tweede positie vasthouden, zal de Pica Mare op zaterdag 23 maart het toneel zijn van spannende play-off wedstrijden.

 

Het ultieme doel? Een volle sporthal in Gennep, waar beide jeugdteams strijden om het felbegeerde finaleticket. En bij succes? Dan wachten de finales: voor de B-jeugd op zaterdag 30 maart in Sint-Oedenrode en voor de A-jeugd op zaterdag 6 april in de Maaspoort in Den Bosch. De jeugd van VIOS/SPES staat klaar om geschiedenis te schrijven.

 

Verwant

Gennep

De eeuwenoude protestantse kerk in Gennep opent haar deuren voor een unieke inkijk in haar historische en culturele erfgoed. Voorzitter Karel Bruinsma benadrukt de...

Sport

VIOS/SPES zegeviert in eerste veldwedstrijd tegen Oranje-Wit met 10-12, ondanks uitdagende weersomstandigheden. Ook VIOS/SPES 2 boekt succes met overtuigende winst van 8-14 en staat...

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...