Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Joey Bakker Primates Gennep

Gennep

Joey Bakker wint vijfde seizoen survivalrun

Hoofdtrainer Joey Bakker van Primates Gennep heeft zijn vijfde seizoenswinst in survivalrun binnengehaald. Na eerder al drie overwinningen bij de JSR en één bij de KSR te hebben behaald, heeft Bakker nu ook de leiding in het klassement van de landelijke survivalrun.

Hoofdtrainer Joey Bakker van Primates Gennep heeft zijn vijfde seizoenswinst in survivalrun binnengehaald. Na eerder al drie overwinningen bij de JSR en één bij de KSR te hebben behaald, heeft Bakker nu ook de leiding in het klassement van de landelijke survivalrun.

 

Hoewel het seizoen pas halverwege is, is Bakker er zeker van dat hij de winnaar zal zijn. In totaal tellen zeven runs mee voor het klassement, en Bakker heeft precies zeven keer de winst op zijn naam staan.

 

Blessureleed

 

Bakker is terug van weggeweest na een reeks blessures. Hij zegt dat winnen een droom was die steeds verder weg leek. De afgelopen drie jaar werd hij echter steeds fitter en het gaf hem een boost om weer te kunnen sporten. Het was echter nog een hele puzzel om het langzaam op te starten en tegelijkertijd twee sportlocaties te runnen, waaronder Primates in Gennep. In het hoogseizoen werkte Bakker soms vijftig tot tachtig uur per week, terwijl hij ook nog acht tot twaalf keer per week moest trainen. Dit vereiste veel discipline.

 

Nu heeft Bakker geleerd om niet te gretig te zijn en elke run 110% te geven. Dit was een fout die hij vroeger maakte en die resulteerde in ellenlange blessures waarvan de littekens nog steeds zichtbaar zijn. Hoewel de seizoenswinst al binnen is, is Bakker nog niet van plan om stil te gaan zitten. Hij wil alle KSR-runs lopen die er nog komen en twee NK’s voor de middellange en lange afstand. Hoewel deze afstanden niet helemaal zijn specialiteit zijn, hoopt hij dit jaar toch een top drie te lopen.

 

Concurrentie

 

Bakker ziet de concurrentie elk jaar sterker worden, zowel bij het Nederlands Kampioenschap als bij de seizoenswedstrijden. Hij zegt dat de concurrentie in de KSR dit jaar verrassend was en noemt een ex-leerling van hem, Mathijs Kimmel, als een volwaardige concurrent. Ook mocht hij de afgelopen twee runs het podium delen met een goede vriend. Voor nu heeft hij een voorsprong op hen, maar het zou hem niets verbazen als één van hen hem dit jaar een keer voorbijrent. Bakker vindt de toenemende concurrentie alleen maar mooi en het zorgt ervoor dat hij zichzelf blijft uitdagen en verbeteren.

 

Terugkijken: InZicht

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...