Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Judoka’s laten zich van hun beste kant zien

Afgelopen zaterdag stond het Nederlandse Kampioenschap voor judoka’s tot 18 jaar op het programma. In sportcentrum het T-Kwadraat in Tilburg werd door Tim Brons en Stan Cloosterman gestreden met de beste judoka’s van Nederland in hun klasse.

 

 

 

 

Tim verloor zijn eerste wedstrijd door een sankaku, een omstrengeling. In zijn tweede partij herpakte hij zich door goed weerstand te bieden. Helaas wist hij een snelle tegenscore niet om te zetten in winst. Stan wist dat het erg moeilijk zou worden. Na een zware eerste partij en een heel goede tweede partij, was het geluk niet aan zijn zijde.

 

 

 

 

De volgende dag stond het Groot Judotoernooi Beuningen op het programma. Budoschool Gennep was vertegenwoordigt met 17 judoka’s in verschillende gewichtsklassen. Een zwaar toernooi, zo bleek al gauw. Maar de Gennepse judoka’s lieten zich van hun beste kant zien. Gennaro Koster en Noud de Cort knokten zich via de voorrondes tot de finale.

 

 

Voor beide judoka’s bleek deze finalewedstrijd er net één te veel, waardoor zij (trots) waren met het behalen van de tweede plaats.

 

 

Ben de Cort verloor in de halve finale even kort zijn concentratie waardoor hij via de herkansing zich maximaal tot een 3de plek kon knokken. In deze troostfinale won Ben overtuigend een derde plek op dit grote toernooi.

 

 

 

 

Reacties