Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sport

Kaate Mulders schittert met goud en zilver

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren plaats, en het was een glorieuze gelegenheid voor Kaate Mulders uit Gennep. Als lid van het Running Team Simba behaalde ze een indrukwekkend resultaat met maar liefst vijf medailles, waarvan twee gouden, twee zilveren en één bronzen medaille.

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren plaats, en het was een glorieuze gelegenheid voor Kaate Mulders uit Gennep. Als lid van het Running Team Simba behaalde ze een indrukwekkend resultaat met maar liefst twee medailles, een gouden en een zilveren.

 

Op zowel de 3000 meter als de 1500 meter bij de meisjes onder 18 jaar liet Kaate Mulders haar concurrenten ver achter zich. Op de 3000 meter ontketende ze een spectaculaire sprint in de laatste 100 meter, waarmee ze haar enige overgebleven concurrente wist te verslaan en de titel van Nederlands Kampioen veroverde.

 

Op de 1500 meter, die onder zeer warme omstandigheden werd gelopen, behaalde ze een uitstekende tweede plaats, na een sterke versnelling van Maud de Jong.

 

Running Team Simba

 

De successen van het Running Team Simba beperkten zich niet tot Kaate Mulders. Sam van Keulen toonde zijn dominantie op de 2000 meter steeplechase, waarbij hij vanaf de start een voorsprong nam op zijn tegenstanders en het kampioenschap won in een persoonlijk record van 6.14.56 minuten. Zijn uitstekende beheersing van de 18 hindernissen, inclusief vijf waterbaklandingen, was bewonderenswaardig.

 

Tischa Braum, die uitkomt in de categorie meisjes onder 20 jaar, wist zich op de 800 meter te kwalificeren voor de finale. Ze toonde een sterke start door aan de leiding te gaan, maar kon in de laatste 150 meter niet reageren op de versnelling van twee andere finalisten. Desondanks veroverde ze de bronzen medaille met een tijd van 2.10.75 minuten.

 

Job van Keulen, meerkamper bij de jongens onder 20 jaar, blijft zich ontwikkelen bij het Running Team Simba en Nijmegen Atletiek. Na het behalen van een zilveren medaille bij de NK meerkamp vorige week, sprong hij naar een persoonlijk recordhoogte van 2.06 meter bij het hoogspringen. Hoewel hij dezelfde hoogte bereikte als de winnaar, werd hij op basis van een foutsprong beloond met de zilveren medaille. Bovendien heeft Job de limiet behaald voor de Europese Kampioenschappen voor junioren later dit jaar in Jeruzalem.

 

Het Running Team Simba is trots op de prestaties van alle atleten die hebben deelgenomen aan het NK junioren. Lente de Koning, Senna Huisman en Elihle Tersteeg hebben ook blijk gegeven van hun talent en doorzettingsvermogen in hun respectieve disciplines.

 

Foto: Martijn Venhuizen

 

Verwant

Gennep

Kaate Mulders uit Gennep veroverde goud op de 1500 meter en zilver op de 800 meter tijdens de Nationale C-spelen voor atleten onder 16...

Milsbeek

Ron Paffen, een amateur wielrenner uit Milsbeek, heeft brons gewonnen op het Wereldkampioenschap Wielrennen in Glasgow, Schotland. Hij behaalde de derde plaats in de...

Sport

Afgelopen weekend vond in het uitverkochte Fanny Blankers-Koen Stadion in Hengelo de langverwachte Fanny Blankers-Koen Games 2023 plaats. Het evenement trok ruim 160 internationale...

Gennep

Kaate Mulders uit Gennep heeft afgelopen weekend wederom laten zien dat ze een bijzonder talentvolle atlete is. Tijdens de Nederlandse cross kampioenschappen in Hellendoorn...