Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kaate Mulders schittert weer
Kaate Mulders schittert weer

Sport

Dubbel goud voor Kaate Mulders

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders opnieuw goud gepakt. In de finale van de 1500 meter voor meisjes onder 18 jaar liep ze slim achter haar concurrenten. Ze klokte een snelle tijd van 4.26.92 minuten.

Kaate Mulders uit Gennep heeft twee gouden medailles gewonnen bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren in Utrecht. Ze vertegenwoordigde Running Team Simba samen met acht andere atleten. Het team behaalde in totaal twee gouden en twee bronzen medailles.

 

Dubbel goud

 

Kaate schitterde op de 3000 meter. Ze liep vanaf de start aan de leiding en eindigde met een voorsprong van achttien seconden. Haar eindtijd was 9.48.55 minuten. Dit leverde haar de eerste gouden medaille op.

 

Op de 1500 meter was het weer raak voor Kaate. In de finale liep ze de eerste 1400 meter in het spoor van haar tegenstanders. Dankzij een vlijmscherpe eindsprint pakte ze in de laatste 80 meter de leiding en gaf deze niet meer af. Haar winnende tijd was 4.26.92 minuten.

 

 

Ook Sam van Keulen deed het goed. Hij liep de finale van de 1500 meter voor jongens onder 18 jaar. Vanaf de start was hij voorin te vinden. Op 450 meter voor de finish versnelde hij en nam de leiding. Helaas moest hij deze in de laatste honderd meter afstaan. Hij eindigde als derde met een tijd van 4.10.79 minuten.

 

Tischa Braum behaalde ook een bronzen medaille. Ze liep de finale van de 800 meter bij de meisjes onder 20 jaar. Tischa kwalificeerde zich op vrijdagavond voor de finale en liep op zaterdagmiddag een sterke wedstrijd. Ze finishte als derde in 2.14.73 minuten.

 

Running Team Simba

 

Naast Kaate, Sam en Tischa waren er nog zes andere atleten van Running Team Simba die in actie kwamen. Elihle Tersteeg eindigde als zesde op de 2000 meter steeple chase en als tiende bij het discuswerpen. Alyn Venhuizen werd negende op de 2000 meter steeple chase voor meisjes onder 18 jaar.

 

Nora Teunissen eindigde als elfde op de 800 meter voor meisjes onder 18 jaar. Lente de Koning werd zestiende op dezelfde afstand. Lukas Schippers eindigde als negentiende op de 1500 meter voor jongens onder 18 jaar. Sven Rosmulder werd drieëntwintigste op de 3000 meter voor jongens onder 18 jaar.

 

Running Team Simba kan trots zijn op de prestaties van haar atleten. Vooral Kaate Mulders blonk uit met haar dubbele gouden overwinning!

 

 

Foto: Martijn Venhuizen

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...