Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Kaate Mulders wint goud bij NK Junioren

Afgelopen weekend werden in Apeldoorn de Nederlandse indoor Kampioenschappen voor junioren georganiseerd. Bij de meisjes onder 18 jaar behaalde de 14-jarige Kaate Mulders uit Gennep een gouden medaille op de 1500 meter.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kaate Mulders (@kaate.mulders)

 

 

Ondanks haar jonge leeftijd pakte ze vanaf de start brutaal de leiding en stond deze niet meer af. In de laatste 300 meter sloeg ze een klein gaatje en deze was uiteindelijk groot genoeg om de overwinning te pakken. Ze finishte in een nieuw persoonlijk record van 4.40.14 minuten. Deze tijd is tevens goed voor de 3e plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden voor meisjes onder 16 jaar.

 

 

Terugkijken: InZicht

 

 

Running Team Simba

 

 

Running Team Simba uit Nijmegen was aanwezig met vijf atleten die allen hun persoonlijke records wisten te verbeteren. Job van Keulen uit Malden liep de 400 meter voor jongens onder 18 jaar. Ook hij ging in de finale hard van start maar werd helaas in de laatste meters nog ingehaald door twee atleten. Hij finishte op 0,08 seconden van de winnaar op de derde plaats. Het verschil met de tweede plaats was slechts 0,02 seconden. Zijn tijd van 50.16 seconden is echter wel een persoonlijk record en goed voor de 21e plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden.

 

 

Op de 3000 meter voor meisjes onder 18 jaar liepen Jill Huls uit Nijmegen en de 13-jarige Félice Lensen uit Groesbeek naar respectievelijk een achtste en negende plaats. Jill finishte in 11.21.76 minuten en Félice in 11.22.50 minuten. Berend van Terheijden uit Nijmegen werd bij de jongens onder 20 jaar veertiende op de 1500 meter, hij liep de wedstrijd in 4.18.43 minuten.

 

 

Foto: Christine Venhuizen

 

 

Reacties