Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Knappe overwinning Vitesse

Vitesse herstelde zich uitstekend van de een week eerder geleden nederlaag. Op de eigen Heijkuul werd naaste concurrent Avanti’31 met 2-1 verslagen.

 

 

Door: Bertus van As, foto: Peter Gommans

 

 

Vitesse begon energiek aan de wedstrijd en zette Avanti vanaf de allereerste minuut onder druk, Zo spatte een venijnig schot v an Gijs Giebels in de beginfase op de paal uiteen. In de 26e minuut was het wel raak. Avanti kreeg de b al uit een vrije trap van Ron Janssen niet goed weg en Gijs Giebels scoorde in de rebound.

 

 

Na dit doelpunt pakte Avanti de zaken wat steviger aan en Vitesse kwam onder druk te staan.

 

 

Said Ali Hussein en Fabian Koenen misten echter. De tweede helft was nog geen twee minuten aan de gang, of Vitesse sloeg opnieuw toe. De net in de ploeg gekomen Thymo Zeelen kopte een voorzet van Ron Janssen tegen de touwen. Avanti ging na deze treffer fanatiek op zoek naar de aansluiting.

 

 

In de 72e minuut kon doelman Gerwin Noij van de Gennepenaren tot twee keer toe met een katachtige redding zijn ploeg nog overeind houden, maar toen de Gennepse goalie bij de derde poging een overtreding maakte ging de bal op de stip. Geert van Heeswijk scoorde vanaf 11 meter. De gasten uit Schijndel gingen hierna op jacht naar de gelijkmaker. Vitesse trok zich terug en loerde op de counter.

 

 

Voor de toeschouwers viel er genoeg te beleven.

 

 

In de 88e minuut kreeg Fabian Koenen de rode kaart na een overtreding op Thymo Zeelen. Gescoord werd er niet meer en Vitesse kon drie waardevolle punten toevoegen aan zijn conto. Het staat nu weer op de tweede plaats en is koploper Olympia tot op 5 punten genaderd.

 

 

Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij Schijndel/DE WIT. Dan zullen de mannen van trainer Fabian Krebbers opnieuw vanaf de eerste minuut vol aan de bak moeten om de punten mee naar Gennep te kunnen nemen.

 

 

Fabian Krebbers tekent bij

 

 

Reacties