Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

FAST Volleybal Peter Gommans Gennep

Gennep

Laatste seizoen van FAST

Het eredivisievolleybalteam FAST zal na het huidige seizoen ophouden te bestaan. Dit besluit is genomen omdat het steeds moeilijker wordt om een aparte organisatie voor een eredivisie-volleybalteam te onderhouden. Er is minder belangstelling van publiek, sponsors en vrijwilligers en het wordt moeilijker om de selectie met regionaal talent op sterkte te houden.

Het eredivisievolleybalteam FAST zal na het huidige seizoen ophouden te bestaan. Dit besluit is genomen omdat het steeds moeilijker wordt om een aparte organisatie voor een eredivisie-volleybalteam te onderhouden.

 

 

Er is minder belangstelling van publiek, sponsors en vrijwilligers en het wordt moeilijker om de selectie met regionaal talent op sterkte te houden.

 

 

Het bestuur van FAST heeft voorafgaand aan het besluit overleg gevoerd met de besturen van de verenigingen Flamingo’s en Activia. Flamingo’s koos er niet voor om FAST op te nemen binnen de eigen vereniging, maar juicht wel toe dat er in de toekomst eredivisievolleybal in de regio zal blijven worden gespeeld. De nieuwe voorzitter Hanneke Noij licht toe:

 

 

Er komt zoveel kijken bij het runnen van een eredivisieteam, dat past niet naast het opnieuw vormgeven van onze club.

 

 

Activia gaat wel de mogelijkheden onderzoeken om FAST te integreren binnen de vereniging. Dit betekent dat het team wellicht onder de naam van Activia zal blijven bestaan, zo kan eredivisievolleybal in de regio misschien toch behouden blijven. Voorzitter Mieke Vloet van Activia is enthousiast over hetgeen er te gebeuren staat:

 

 

Wij vinden het natuurlijk jammer dat FAST ophoudt te bestaan, maar we zien ook kansen. Het goede werk dat door de stichting FAST gedaan is, is wat ons betreft dus niet voor niets geweest.

 

 

Flamingo’s ’56 / FAST

 

 

Flamingo’s ’56 is een Gennepse volleybalvereniging met een rijke geschiedenis. In het seizoen 2010/2011 speelde het eerste vrouwenteam van Flamingo’s in de toenmalige B-League. In 2015/2016 werd het eerste vrouwenteam kampioen in de topdivisie en promoveerde voor het eerst in de geschiedenis van de club naar de Eredivisie. Om deelname aan de Eredivisie mogelijk te maken, besloten Flamingo’s’56 en Activia, uit het Noord-Brabantse dorp Sint Anthonis, om samen te werken onder de naam FAST.

 

 

Foto: Peter Gommans

 

 

 

 

Verwant

Heijen

Zondag 7 juli verzorgen Cheers en Zippless een spectaculair concert in D’n Toomp, Heijen. Mis deze muzikale avond niet en kom genieten van topkwaliteit...

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...