Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Ladies Tour in Gennep tot 2025

De gemeente Gennep blijft tot 2025 de locatie voor een belangrijke etappe in de Simac Ladies Tour, een grote fietsrace voor vrouwen. Dit is het resultaat van een nieuwe overeenkomst tussen de stad en de organisatoren van de race. Meer informatie in Gennep.News.

De Simac Ladies Tour, de belangrijkste meerdaagse Nederlandse etappekoers voor vrouwen, blijft tot 2025 in Gennep. Het is een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor het wereldkampioenschap, maar staat ook op zichzelf als een evenement waar hard voor gestreden wordt.

 

Gennep en de organisatoren van de tour hebben een nieuwe overeenkomst getekend, waardoor de stad de komende jaren een etappeplaats blijft. De vorige overeenkomst, die in 2019 werd getekend, eindigde in 2022.

 

Grote namen

 

Sinds 2014 is Gennep een etappeplaats in de Simac Ladies Tour. Het evenement en de publieke belangstelling zijn sindsdien enorm gegroeid. Met de nieuwe overeenkomst zal de stad ook in 2023, 2024 en 2025 gastheer zijn van een etappe.

 

Vele bekende wielersterren, zoals Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Marianne Vos, Ellen van Dijk, Lorena Wiebes, Lisa Brennauer en Annemiek van Vleuten, hebben Gennep door de jaren heen bezocht om deel te nemen aan dit prestigieuze wielerevenement, waardoor de gemeente jaarlijks in de schijnwerpers staat.

 

Het continu aantrekken van zulke grootheden in de wielersport onderstreept de aantrekkelijkheid van Gennep als gastheer van de Simac Ladies Tour. Het versterkt de reputatie van de stad als belangrijk fietscentrum, een doel waar het stadsbestuur naar streeft. Het evenement trekt ook veel bezoekers, wat voordelig is voor de lokale economie.

 

Bij het plannen van de race wordt rekening gehouden met mogelijke verkeershinder. Er wordt zorgvuldig overwogen om de impact op de bewoners zo minimaal mogelijk te houden.

 

Voor de inwoners van Gennep is de Simac Ladies Tour een groot evenement dat veel bezoekers trekt. Het stadsbestuur wil de ervaring nog beter maken door meer activiteiten te organiseren rondom de race.

 

De kosten van deelname aan de race bedragen jaarlijks €35.000,- die worden betaald uit het stadsbudget voor toerisme en vrije tijd.

 

Op woensdag 6 september komt de Simac Ladies Tour voor de negende keer door de gemeente Gennep. De 25e editie van de grootste wedstrijd voor de vrouwen op World Tour-niveau in Nederland vindt plaats van 5 tot en met 10 september. De dag erna gaat het peloton naar Leuven, waar een tijdrit op het programma staat.

 

Kool wint Gennepse etappe Simac Ladies Tour

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...