Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Loopcursus Beginners bij Vitesse Atletiek van start

Dinsdag 12 september 2017 start er weer een hardloopcursus in Gennep speciaal voor de beginnende hardloper. Deze cursus wordt gegeven door de atletiekafdeling van SV Vitesse ‘08 en zal 15 weken duren.

 

 

De trainingsdagen zijn dinsdagavond (aanvang 19.00 uur) en zaterdagmorgen, (aanvang 09.00 uur). Op beide dagen is de start vanaf sportpark ‘De Heijkuul’ aan de Langeweg in Gennep.

 

 

In deze 15 weken wordt je via een geleidelijk opbouwschema getraind tot het gemakkelijk aan een stuk kunnen hardlopen van zo’n 5,5 km. Tijdens deze periode zal er onder meer aandacht besteed worden aan de basistechniek van hardlopen, lichaamshouding, spierkrachtverbetering en blessurepreventie.

 

 

Lekker samen sporten staat hierbij duidelijk voorop.

 

 

De cursus zal worden afgesloten met de deelname aan de Kerstloop op dinsdag 26 december 2017 op het onderdeel korte trimloop.

 

 

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen 50 euro, dit is inclusief deelname aan de Kerstloop en een tijdelijk lidmaatschap bij onze vereniging en de Atletiek Unie in verband met verzekering. Voordat je besluit om deel te nemen aan de cursus, kun je vrijblijvend deel nemen aan een eerste training.

 

 

Na afloop van de cursus is er de mogelijkheid om het tijdelijk lidmaatschap om te zetten in een definitief lidmaatschap. Alvorens je aansluit bij een van de bestaande loopgroepen, wordt je begeleid naar het aaneengesloten kunnen hardlopen van een uurtje in je eigen tempo.

 

 

Uiteraard is ook de al gevorderde hardloper van harte welkom om een aantal keren vrijblijvend te komen meetrainen in een van de overige loopgroepen.

 

 

Informatie en aanmelding:
Piet Ponjee: begeleider beginnersgroep
E-mail: looptrainer@vitesse08.nl

 

 

Reacties