Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Milsbeek blijft verbazen

Wederom werd tegen een hoger ingeschat team een goed resultaat behaald. Tegen de verhouding in wint SV Milsbeek in Sint Anthonis met 2-3 van DSV en staat voorlopig op de tweede plaats.

 

 

Door: Theo Hendriks

 

 

Met twee spitsen en een versterkt middenveld in de vorm van Loek van de Logt werd DSV bestreden. Trainer Danny Claassen koos hiervoor omdat de thuisploeg de best voetballende ploeg is uit de 4e klasse H. De eerste 20 minuten hadden de Rood Zwarten de wedstrijd aardig onder controle en buiten een indirecte vrije trap (terugspeelbal) kon de thuisploeg niks creëren. De Milsbeek aanval daarentegen was geheel niet gevaarlijk en konden met zijn tweetjes de bal niet vast houden. DSV gebruikte de open rechetrkant om Milsbeek onder druk te zetten en tussen de 25e en 35e minuut moest keeper Justin Sillissen handelend optreden.

 

 

Waar het thuispubliek op het eerste doelpunt van DSV zat te wachten viel (zoals vaak) het doelpunt aan de andere kant. Een lichte overtreding buiten de zestien werd door Bas Broekman schitterend in de kruising geschoten en Milsbeek leidt tegen de verhouding met 0-1. De Milsbekenaren krijgen wat meer vertrouwen en houden nu wel de bal vast zodat het middenveld kan aansluiten. Met wat meer slimheid en secuurheid in de counter hadden er meer mogelijkheden kunnen komen.

 

 

Na de rust komt een ontketende thuisploeg uit de kleedkamer en spits Luuk Ruhl is een plaag voor de Milsbeek defensie. De Rood Zwarten zwijmen als een overtreding niet met een penalty bestraft wordt. Milsbeek staat onder druk maar verdedigt goed maar houdt helaas geen stand en DSV scoort de verdiende gelijkmaker middels Rens Peters. Maar wonderwel schrikt de jonge Milsbeekse ploeg niet meer van een tegentreffer, waar DSV denkt door te drukken begint Milsbeek ineens te voetballen vanuit het aansluitende middenveld en krijgt in de 65e minuut een penalty als Daniel Janssen wordt gevloerd. Bas Broekman weet met dit buitenkansje wel raad en scoort de 1-2.

 

 

De thuisploeg is even van slag en bijna scoort Bas Broekman zijn derde uit een scherpe counter maar de bal wordt door een verdediger uit het doel gewerkt. Een sensatie hangt in de lucht maar DSV scoort de 2-2 via een solo van uitblinker Luuk Ruhl en de thuisploeg gaat vol voor de 3 punten. Een meeslepend duel waar DSV aanvalt en Milsbeek vol energie verdedigt lijkt te worden beslist in het voordeel van de thuisploeg. Tot in de 85e minuut de equipe van Danny Claassen via een messscherpe counter 2-3 scoort door kilometervreter Derek Smittenberg. Als invaller Willem Jeene alleen voor de keeper vergeet te scoren blijft het spannend maar de Milsbeek defensie onder leiding keeper Justin Sillissen houdt stand en de Rood Zwarten pakken de 3 punten. Een enorme prestatie van de jonge ploeg waar net als vorige keer (Bram Banken) een 17 jarige, Luuk de Bruin, zijn debuut maakte.

 

 

Volgende week speelt Milsbeek wederom een uitwedstrijd tegen Estria en probeert men de stijgende lijn voort te zetten.

 

 

Reacties

Deel Bericht