Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Milsbeek blijft winnen

SV Milsbeek heeft haar 5e overwinning op rij te pakken. Na een goede 1e helft werd de wedstrijd met een slechte 2e helft afgesloten. Ondanks dat behaalde de Rood Zwarten een 1-2 overwinning bij SIOL in Katwijk.

 

 

Door: Theo Hendriks

 

 

Ondanks het kunstgras als ondergrond begon de Milsbeekse equipe voortvarend en miste Roy Neijenhuis al na 3 minuten een grote kans maar prikte een voorzet uit een vrije trap net naast. SIOL probeerde energiek de opbouw van Milsbeek te storen en daar had de ploeg van Robert Theunissen de eerste 20 minuten veel moeite mee. De straffe wind en de snelle ondergrond noodzaakte de ploeg om voetballend een oplossing te zoeken. Gedurende de 1e helft ging dat steeds beter en begon Milsbeek zich onder druk uit te voetballen en werd met uitblinker Jelle van Hensbergen steeds de vrije man gezocht. Vooral de aanvallen over linkerzijde stichtten gevaar en werd linksback Roy Neijenhuis alleen voor de keeper werd gezet, zijn schot was te slap.

 

 

In de 29e minuut gaf Wahid Rashidi een mooie steekbal op Jurre Berns over links die de bal panklaar legt op Pépé van Hoeve. Deze kapt naar zijn linkerbeen en scoort 0-1. Milsbeek geniet even te lang na, en een schot van SIOL wordt van richting veranderd en gered door Justin Sillissen. De Rood Zwarten zetten nu aan en weer een aanval over links brengt de 0-2. Jurre Berns speelt zich knap vrij en biedt Pépé van Hoeve een niet te missen kans. De Milsbekenaren gaan rusten met een comfortabele voorsprong.

 

 

Waar vorige week de voorsprong rustig werd uitgebouwd speelde Milsbeek na de rust zijn slechtste voetbal van dit seizoen. De ballen werden voorin niet meer vastgehouden en SIOL kwam steeds meer in balbezit. Ondanks dat gaf de Milsbeekse achterhoede geen kans weg. De 2e helft was dan ook niet om aan te zien. Milsbeek kwam niet meer aan voetballen toe en SIOL creëerde te weinig om het spannend te maken. Uiteindelijk kreeg de thuisclub loon naar werken door de eerste beste kans in de 79e minuut de 1-2 te scoren. Maar Milsbeek heeft door de resultaten van afgelopen weken wel genoeg vertrouwen en gaf niks meer weg.

 

 

Wederom een overwinning en volgende week kan Milsbeek zich in de thuiswedstrijd tegen nummer vijf Achilles Reek met een gelijkspel zich “herbstmeister” noemen. Maar als koploper in de 2e periode gaan de Rood Zwarten voor een 3 punter.

 

 

Reacties

Deel Bericht