Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Milsbeek

Milsbeek troeft Achates af in inhaalderby

Een wedstrijd kent twee helften en Achates speelde voor de pauze te slap en zonder voldoende focus voor een goed resultaat. Doordat Milsbeek het speelveld klein hield, waren hun snelle vleugelspelers een voortdurende plaag voor de Achates vleugelverdedigers. Waar Milsbeek slaagde met de lange bal, kwamen deze bij Achates, mede door gebrek aan lengte en sterk verdedigen van de tegenstander, niet aan.

 

 

Door Jan Broekman

 

 

De verdedigers aan Achates-zijde konden de bal niet kwijt, daar alles in de dekking stond. Veel breedtepasses en we weten nauwelijks openingen te creëren. In de 23e minuut komt bij een Milsbeekse aanval van rechts een voorzet goed aan bij de 2e paal en Nick Derksen kopt strak langs de paal in(1-0). De thuisploeg staat goed in de organisatie en geeft weinig weg en is tot aan de pauze de gevaarlijkste van beide teams.

 

 

Er is blijkbaar duidelijke taal gesproken in de rust, want Achates heeft nu wel de drive en wil om op de helft van de tegenstander te spelen. Giel Loeffen krijgt direct een mooie kans op de gelijkmaker, maar door onvoldoende balcontrole schiet hij jammerlijk naast. Ook Paul Toonen en Jeroey Lekatompessy zijn te gehaast om doeltreffend te zijn. In de 64e minuut komen Teun Lemmen en Yanick Cillessen binnen de lijnen voor Paul Toonen en Jeroey Lekatompessy.

 

 

Milsbeek wordt teruggedrongen, maar loert met counters op kansen. Vandaag staat Freek Kerkhof(oud Achates speler) in de spits, maar had hier duidelijk moeite mee. Achates is voetballend duidelijk de bovenliggende partij, maar scoren is een ander verhaal. Jorai schiet een afvallende bal, na een knappe redding van keeper Frank Beljaars, net over en Taleb Sarkouk is vandaag niet gelukkig in de afronding en diverse schoten vliegen over de ballenvanger.

 

 

In de 79e minuut lijkt Jean-Paul ten Haaf de bal, na al meerdere inzetten, in het verlaten doel te schieten, maar op miraculeuze wijze wordt de bal door een speler op de doellijn gered. De roodzwarten proberen op allerlei manieren het spel te vertragen en het Achates spel te ontregelen. Freek Kerkhof komt uit een counter vrij voor keeper de Jager, maar schiet te gehaast net naast. Teun Lemmen, die een sterke invalbeurt heeft, kopt na een scrimmage goed in, maar tot ontzetting van de Ottersumse aanhang, redt ook nu keeper Beljaars net voor de lijn.

 

 

Jorai Matulessy schiet in de 88e minuut op de paal en daarmee is het laatste wapenfeit genoemd. In de voorbije wedstrijden, konden we het tij nog keren na een achterstand, maar vandaag lukte het niet, mede door goed spel en een enorme inzet over 90 minuten van de SV Milsbeek. Zondag gaan we op bezoek bij runner-up SES in Langenboom en zullen we vanaf de aftrap scherp moeten zijn.

 

 

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Sjors Weijers, Siem Loeffen, Johan Kleynen (70/Jos Hendriks), Damien Matulessy, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (64/Teun Lemmen), Paul Toonen (64/Yanick Cillessen), Jean-Paul ten Haaf, Jorai Matulessy.

Doelpunten:
23/ Nick Derksen 1-0

Scheidsechter: Huub Vereijken uit Helmond.

Gele kaarten:
SV Milsbeek: Tom Koster en Caluk Birol
VV Achates : Jorai Matulessy en Jeroey Lekatompessy

 

 

Verwant

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...

Sport

Roel van Wijk, ervaren voetballer en trainer, wordt de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Vitesse'08 uit Gennep voor het seizoen 2024-2025. Hij volgt Reinold Wiedemeijer...

Sports

Na een adembenemende donderdagavondshow tegen Milsbeek, leek Achates op de toppen van hun kunnen. Helaas, de energietank was nog niet helemaal vol toen ze...

Gemeente Gennep

In Ottersum staat op donderdag 18 januari een belangrijke inloopbijeenkomst op de agenda, georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Van 19.00 tot 21.00...