Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

SV Milsbeek verrassend aan kop

SV Milsbeek staat na vijf wedstrijden in 4G verrassend aan kop. Afgelopen weekend werd met goed voetbal het nog ongeslagen Juliana Mill met 1-4 in eigen huis verslagen.

 

 

Door: Theo Hendriks, archieffoto: Peter Gommans

 

 

Een regenachtige zondag weerhield Milsbeek niet om een goede pot voetbal te spelen en hoewel het veld goed bespeelbaar moesten beide ploegen toch duidelijk aan de omstandigheden wennen. Het eerst doelpunt viel dan ook al snel toen Pepe van Hoeve bij het uitverdedigen uitgleed en een Millse middenvelder de bal zo mee kon nemen en hard in de kruising schoot.

 

 

Na zes minuten keken de Rood Zwarten al tegen een achterstand aan. Maar dat de jonge Milsbeekse ploeg onder de nieuwe trainer Robert Theunissen gegroeid is bleek al snel. Door het natte veld schoot een diepe bal door die op links door en wordt door Daniel en Jurre voor het doel werd gebracht naar Bas Broekman die de bal klaarlegt voor Jelle van Hensbergen. Deze kapt naar zijn linker en schuift hem onhoudbaar in de hoek. Na 10 minuten staat het al 1-1.

 

 

Niet onder indruk van de koploper ging Milsbeek haar eigen spel spelen, opbouw van achteruit diep spelende backs om voetballend een overwicht te krijgen op het middenveld. Dit resulteert in een goede kans voor Daniel Janssen maar de bal krijgt door het natte veld te veel snelheid waardoor hij een open kans mist. Het spel golft op en neer en ook Juliana laat zien waarom zij bovenaan staan. Een scrimmage in het Millse strafschopgebied zorgt voor onrust en leidt bijna tot een Milsbeeks doelpunt, daarentegen is Juliana tot 2 keer toe gevaarlijk met afstandsschoten maar het blijft 1-1 tot de rust.

 

 

De Rood Zwarten voelen dat er meer inzit en schieten na de rust direct uit de startblokken. Vroeg druk zetten van Nick Derksen levert balbezit op en Wahid steekt de bal perfect op Bas Broekman. Alleen voor de keeper scoort hij na 5 minuten beheerst de 1-2. Juliana Mill probeert Milsbeek onder druk te zetten en creeert tussen de 55e en 65e minuut een overwicht. Goed ingrijpen van het foutloze centrale duo Smittenberg en Koster en een redding van Justin Sillisen weerhouden Mill van de gelijkmaker. Na een snel uitgespeelde counter over rechts is het goudhaantje Daniel Janssen die een voorzet van Bas Broekman afrondt, 1-3. Dit doelpunt geeft de Rood Zwarten zoveel vertrouwen dat Juliana geen druk meer kan zetten omdat Milsbeek telkens een “voetballende” oplossing kan vinden.

 

 

De wedstrijd is dan ook gespeeld alhoewel een te korte terugspeelbal van de overigens uitstekende spelende Roy Neijenhuis nog bijna tot een doelpunt van Juliana leidt. Maar zelfs met 2 invallende A spelers wordt de thuisploeg voetballend aan de kant gezet en scoort Daniel zelfs de 1-4 na een perfecte aanval.

 

 

Na complimenten over het spel worden nu ook resultaten behaald en gaan de Rood Zwarten met 4 overwinningen op rij volgende week met vertrouwen op bezoek naar het onbekende SCMH.

 

 

Reacties