Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sport

Milsbeek wint knotsgekke wedstrijd

Milsbeek heeft afgelopen zondag van favoriet Festilent gewonnen. Een 3-2 achterstand werd in de laatste 5 minuten omgebogen in een 5-3 overwinning. Lees het verslag van Theo Hendriks op www.Gennep.News/sport.

Milsbeek heeft afgelopen zondag van favoriet Festilent gewonnen. Een 3-2 achterstand werd in de laatste 5 minuten omgebogen in een 5-3 overwinning.

 

 

Door: Theo Hendriks

 

 

Na de teleurstellende seizoenstart vorige week en met een vervallen schorsing voor Bas Broekman ging Milsbeek op kermiszondag op bezoek bij Festilent in Zeeland. Deze ploeg is gedegradeerd uit de 3e klasse en was gebrand op een goede seizoenstart. Milsbeek begon in een 4-4-2 opstelling en twee 17-jarige spelers in de basis zeer goed aan de wedstrijd. Vanuit het sterke middenveld werden de snelle spitsen Robin en Selim constant vrijgespeeld.

 

 

Robin en Jelle missen echter beide oog in oog voor de keeper. Dat de Rood Zwarten na 24 minuten na een mooie aanval op voorsprong komen was dan ook dik verdiend.

 

 

De snelheid van Robin Beekers werd optimaal benut en hij speelt de keeper goed uit. Na het eerste gevaar van Festilent (vrije trap) wordt in de omschakeling de 2-0 gemaakt na een fantastische aanval. Via een splijtende pass van Bas Broekman wordt Selim gelanceerd en zijn voorzet wordt door Daniel Janssen ingekopt. SV Milsbeek is heer en meester en had de wedstrijd al vroeg in het slot moeten gooien. Vooral de 17 jarige Rick van de Berg speelt soeverein achterin.

 

 

Echter na een onnodige overtreding komt Festilent terug in de wedstrijd, de vrije trap blijft ongelukkig in de muur hangen en de spits scoort 1-2. De jonge Milsbeekse ploeg is het even kwijt en via de snelle linksbuiten scoort Festilent nog voor de rust de gelijkmaker.

 

 

Net als vorige week geven de mannen van Danny Claassen in korte tijd een voorsprong weg.

 

 

Voordat Milsbeek de zaak in de 2 e helft wil rechtzetten staat de verdediging elkaar aan te kijken na
een diepe bal en de thuisploeg komt op 3-2.

 

 

SV Milsbeek komt niet meer aan het voetballen toe en lijkt op een 2 e nederlaag af te stevenen. Festilent verzuimt de 4-2 te maken en de Rood Zwarten knokken zich onder aanvoering van uitblinker Nick Derksen terug in de wedstrijd. Met een tactische omzetting gaat aanjager Derek Smittenberg op het middenveld spelen en na een balverovering komt Daniel Janssen alleen voor de keeper. Hij maakt op zeer koele wijze zijn 2 e doelpunt en de gelijkmaker in de 81e minuut na een steekpass van Ali.

 

 

Milsbeek koestert echter het gelijkspel niet en scoort uit een fantastische lange bal van Roy Neijenhuis in dezelfde minuut 3-4. Derek hoeft de bal er alleen maar in te lopen.

 

 

Als invaller Willem Jeene de 3-5 scoort is de wedstrijd beslist.

 

 

De rood zwarte brigade heeft zich naar een geweldige overwinning geknokt en sleept de eerste 3 punten mee naar huis. Volgende week komt Achates op bezoek en zal er weer geknokt worden voor de 3 punten.

 

 

Verwant

Sport

SV Milsbeek heeft de naam van de nieuwe hoofdtrainer, die Roel van Wijk zal opvolgen, gepresenteerd: Halil Toprak zal het roer overnemen van de...

Milsbeek

SV Milsbeek heeft ook zijn 4e overwinning op rij te pakken. Met een degelijke prestatie werd tegenstander SES op een regelmatige nederlaag getrakteerd. Lees...

Sport

In de zeer sportieve thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SCV'58 uit Velp behaalde het team van Robert Theunissen een moeizame maar verdiende 4-2 overwinning. Lees het...

Sport

In de zeer sportieve thuiswedstrijd tegen Vios'38 uit Beugen behaalde Milsbeek een eclatante 6-0 overwinning. Vanaf het beginsignaal dicteerde Milsbeek het spelbeeld. Lees het...