Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Milsbeek

Milsbeek wint van koploper

Milsbeek heeft op paaszondag goede zaken gedaan met weer een overwinning. Koploper Achilles Reek werd mede door een goede 2e helft met 3-2 verslagen.

 

Door Remi van Bergen

 

 

Misschien door een troosteloze ambiance, donker weer, weinig toeschouwers, leken beide ploegen niet echt gemotiveerd om er in de eerste helft een mooie wedstrijd van te maken.

 

 

Milsbeek speelde zeer slordig met veel balverlies op het middenveld en kon buiten een vrije trap van Ali Gencalioglu niet gevaarlijk worden. De gasten daarentegen speelde vooral de lange bal en waren alleen gevaarlijk bij de corners die ze kregen. Ook niet gek dat Achilles na 28 minuten uit een van deze corners de 0-1 liet aantekenen.

 

 

De 2e helft werd er door Milsbeek uit een ander vaatje getapt en het middenveld gebruikt om de tegenstander onder druk te zetten.

 

 

Ook werd er meer energie in de wedstrijd gelegd en daaruit blijkt maar eens dat de Rood Zwarten in de klasse voor niemand onder hoeven te doen.

 

 

Al na 6 minuten had Jelle van Hensbergen de gelijkmaker op zijn voet maar de bal komt op de lat. Door constant de 2e bal op het middenveld te winnen creëerde Milsbeek een overwicht en uiteindelijk scoorde spits Ali na een steekbal van Freek Kerkhof.

 

 

De wedstrijd is open en het spel golft op en neer, een geweldige counter na onderschepping van de goed keepende Frank Beljaars, brengt Milsbeek de 2-1 voorsprong na een treffer van Freek Kerkhoff. Milsbeek lijkt op een overwinning af te gaan stevenen totdat een onnodige rode kaart van dezelfde Kerkhof de Rood Zwarten in ondertal raken. De verdediging onder aanvoering van de uitblinkende keeper Frank Beljaars houdt stand totdat Achilles via een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker maakt. De spits lepelt de bal mooi over de keeper heen. Waar iedereen hoopt op een punt denkt invaller Pepe ten Hoeve hier anders over.

 

 

Na een zelf opgezette counteraanval ramt hij de bal vanaf 20 meter schitterend in de touwen naar een 3-2 eindstand.

 

 

Door deze overwinning hebben de mannen van Danny Claassen toch wel afstand genomen van degradatiezone en in deze vorm lijkt er nog wat meer in het vat te zitten. Met 3 (!) thuiswedstrijden in de komende anderhalve week voor de boeg kan Milsbeek de competitie weer interessant maken. As. Donderdag speelt Milsbeek thuis tegen SIOL om 18:30 uur.

 

 

Verwant

Sport

Na een indrukwekkende periode van 14 jaar legt voorzitter Willy ten Haaf op 1 juli 2023 de voorzittershamer neer bij voetbalclub Vitesse '08. Om...

Sport

De inwoners van Ottersum vierden gisteravond uitbundig feest, nadat de plaatselijke voetbalvereniging Achates een overtuigende 4-0 overwinning behaalde tegen Gassel in hun laatste thuiswedstrijd...

Sport

Op deze zonnige zondag vond de langverwachte seizoensafsluiting van VV Heijen plaats op Sportpark De Heikamp. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld...

Sport

Vitesse '08 heeft op zondag een bittere nederlaag geleden die resulteerde in degradatie. In een cruciale wedstrijd tegen concurrent Constantia uit Wanroij moest Vitesse...