Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Mooie prestaties ODI Turnz

Mooie prestaties op de voorwedstrijd 5e divisie en D2 in Asten: 1 gouden medaille, 7 doorstromingen naar de regiofinale en 6 toestelfinales!

 

 

Het was een drukke dag voor de turnsters van ODI Turnz met maar liefst 15 deelnemers die voor de Ottersumse vereniging uitkwamen.

 

 

In de eerste wedstrijd was het op baan 1 de beurt aan de instappers die hun eerste regiowedstrijd ooit turnden.

 

 

Best wel spannend maar wat hebben ze het goed gedaan!

 

 

https://www.facebook.com/oditurnz/posts/794500814080807

 

 

Voor Djaily is dit het eerste jaar in de selectie van ODI. Ze heeft een stabiele wedstrijd geturnd en behaalde een knappe 4e plaats op sprong en een 12e plaats in het totaalklassement. Hoogtepunten voor Manou waren een mooi doorgeturnde brugoefening en een super strakke sprong waarmee ze met en 2e plek een toestelfinale binnensleept. Deze mag ze op 7 april in Eindhoven dus nog een keer turnen. Over alle toestellen werd ze 11e. Jill turnde een mooie overslag op de vloer als plusje en op balk was ze erg stabiel waarmee ze met haar totaalscore een nette 7e plaats wist te behalen. Lizzy ging knap voor het plusje op de balk door een koprol te doen maar moest toen even de balk verlaten. Op vloer deed ze een mooie overslag en op sprong wist ze met haar gespannen lijf een mooie 1e plek te behalen. Goed voor een toestelfinale balk! Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Lizzy zelfs het hoogste podium mocht beklimmen en kreeg een gouden medaille omgehangen voor de 1e plaats in het toch sterke deelnemersveld. Lizzy, Jill en Manou stromen door naar de regiofinale op 24/25 maart in Valkenswaard. Djaily kwam net te kort voor doorstroming.

 

 

Ondertussen turnden aan de andere kant van de zaal Jeugd 1 meiden Diede en Rosalyn hun wedstrijd. Hoogtepunten voor Rosalyn waren een mooi doorgeturnde brugoefening en een nette 1e overslag over de kast. Door wat pech tijdens de aanloop van de 2e sprong kwam ze helaas niet goed uit en kon de 2e sprong niet meer meetellen voor het eindresultaat. Diede had ook wat pech op balk, waarbij ze enkele keren de balk moest verlaten. Wel heeft ze salto van brug voor het eerst op een wedstrijd gedaan en twee overslagen over de kast laten zien die in de training niet altijd willen lukken. Met voor Rosalyn een 30e en voor Diede een 29e plaats kwamen de meiden helaas punten te kort voor doorstroming naar de regiofinale.

 

 

In wedstrijd 2 was het op baan 1 de beurt aan pupillen 1 Jikke, Jara, Emma de Vries en Nychelle. Jikke wist op brug erg hoog te zwaaien en haar hoekhang mooi vast te houden. Op vloer ging ze voor het eerst voor het plusje overslag die erg netjes was! Op vloer behaalde ze een mooie 5e plaats en in totaal eindigde ze op een 20e plaats. Nychelle was sterk op sprong waarmee ze een 6e plaats behaalde en op balk wist ze met een mooie koprol op de balk te blijven. Ze eindigde op een 18e plaats. Emma was onverslaanbaar op sprong. Met een 1e plaats behaalt ze een toestelfinale en ook op balk wist ze een stabiele koprol te turnen en met 13,3 punten (goed voor de 3e plaats) een toestelfinale binnen te slepen. Emma eindigde op een 10e plaats. Jara volgde Emma direct op bij sprong en met een mooie 2e plaats mag ze ook deze toestelfinale turnen. Verder turnde ze een stabiele balk en wist hier met de handstand en koprol op te blijven staan. Jara eindigde op een mooie 7e plaats in het totaal klassement en stroomt daarmee samen met Emma door naar de regiofinale.

 

 

In baan 2 turnden ondertussen Jeugd 2 meiden Ashley en Lotte. Ashley turnde een nette arabier-flikflak op vloer en wist mooie overslagen over de pegases te maken. Op balk wist ze te blijven staan met de voor haar ‘gevreesde’ handstand. Helaas vergat ze door de spanning enkele andere onderdelen op balk. Lotte turnde haar brugoefening mooi door en wist stabiel op de balk te blijven staan. Ashley werd 21e en Lotte 19e dat helaas niet voldoende was om door te stromen naar de regiofinale.

 

 

In wedstrijd 3 op baan 1 turnde pupil 2 Emma Verberk. Emma was ontspannen en genoot volop van de wedstrijd. Op brug wist ze mooi door te turnen en op vloer turnde ze een strakke loopoverslag-radslag en werkte ze vooral erg netjes. Dit leverde haar een 2e plaats op waarmee ze ook de toestelfinale vloer mag turnen. Emma behaalde hoge punten en wist daarmee in totaal een 4e plaats te behalen. Net naast het podium maar meer dan genoeg voor doorstroming naar de regiofinale.

 

 

Aan de andere kant van de zaal turnden junioren Benthe en Jasmijn hun voorwedstrijd. Op brug begonnen ze meteen lekker door beiden hun oefeningen door te turnen zonder stopjes. Benthe eindigde met een stabiele salto af en Jasmijn wist een ruime wegzet te turnen. Op balk liet Benthe een hoge en wijde sprongenserie zien en Jasmijn bleef staan met de voor haar ‘altijd spannende’ pirouette. Verder turnden beide een stabiele wedstrijd en eindigde Benthe op een 15e en Jasmijn op een 27e plaats. Voor Benthe voldoende om door te stromen naar de regiofinale.

 

 

Alle meiden hebben zich vandaag gefocust op persoonlijke doelen waar ze met of zonder doorstroming, erg trots op mogen zijn! Knappe prestaties meiden!

 

 

Bron en foto: facebook.com/oditurnz

 

 

Verwant

Sport

Lizzy van Vossen is sinds Vaderdag de nieuwe clubkampioen van ODI Turnz. Van klein tot groot werd er zondag in de Gennepse turnhal bij...

Sport

De Boxmeerse gymnastiekvereniging De Meere heeft zich lang moeten behelpen in een veel te kleine gymzaal. In de nieuwe turnhal bovenop het Boxmeerse sportcentrum...

Ottersum

Naast vorige week de titel clubkampioen in de wacht gesleept te hebben, mocht Lizzy vandaag nog een keer haar oefeningen turnen op de Districtfinale...

Ottersum

Gisteren turnden twee teams van ODI Turnz de clubteamwedstrijden in Eindhoven. Team 5e divisie bestond uit Rosalyn, Diede, Ashley, Jasmijn en Benthe. Het 4e...