Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Nacompetitie maximaal haalbare voor VV Heijen

Heijen heeft de uitwedstrijd tegen SV Milsbeek met 2-0 verloren. In feite kwam de nederlaag tot stand door enkele momenten, die in het voordeel van de Milsbekenaren uitvielen.

 

 

Enkele Heijense basisspelers waren door diverse omstandigheden niet beschikbaar. Niettemin bood de ploeg Milsbeek goed partij. Men kon echter niet voorkomen dat de thuisclub zich in de beginfase enkele kansen wist te scheppen. Doelman Roelofs was hierbij steeds op z’n hoede.

 

 

Na de aardige start viel het niveau van de wedstrijd terug. Beide teams hadden in deze fase moeite om een goedlopende aanval op poten te zetten. Het tempo was laag, waardoor er een wat gezapig spelletje ontstond. Op zich niet vreemd, gezien de warme omstandigheden.

 

 

Omstreeks de dertigste minuut liet Heijen een goede aanval zien, maar een echte kans werd hierbij niet gecreëerd.

 

 

Alles wees op een ruststand van 0-0, maar zover kwam het niet. Een corner van Heijen werd afgeslagen door Milsbeek. Vervolgens kwam een speler van de thuisclub in balbezit. Hij slaagde erin drie omringende Heijenaren de loef af te steken en zorgde voor een goede voortzetting. Doordat Heijense spelers ook daarna onvoldoende ingrepen, was het uiteindelijk Freek Kerkhoff die in tweede instantie de mogelijkheid om te scoren benutte: 1-0.

 

 

Na de thee ging Heijen op jacht naar de gelijkmaker. In tegenstelling tot voor de thee kreeg men nu wel kansen op een doelpunt. Een inzet belandde op de bovenkant van de lat en een tiental minuten later kwam een Heijenaar in goede scoringspositie. Zijn schot miste echter de juiste richting.

 

 

Ondanks het uitblijven van de gelijkmaker wanhoopte Heijen niet. Het team was voetballend over het algemeen gelijkwaardig aan Milsbeek, dus er zouden best nog kansen komen. In deze zin was het jammer dat de thuisclub halverwege de tweede helft voor de tweede maal het net vond. Caluk Birol mocht aanleggen voor een vrije trap en scoorde hieruit op fraaie wijze: 2-0.

 

 

Het werd nu voor Heijen wel erg lastig een positief resultaat aan het duel over te houden. Bas Wijers stelde de Milsbeek-doelman nog een keer op de proef, maar dat was het dan ook. In de laatste twintig minuten was het beste bij beide teams eraf en kabbelde het duel naar het einde. Het weer en de vele wedstrijden in de afgelopen weken hadden hun tol geëist.

 

 

Als gevolg van deze nederlaag weet Heijen dat men de nacompetitie niet meer kan ontlopen. In de resterende zes competitiewedstrijden is het zaak rechtstreekse degradatie te voorkomen. Gezien het spel van vanmiddag moet dat te realiseren zijn.

 

 

Aanstaande zondag 29 april speelt Heijen de uitwedstrijd tegen HBV uit Beers. Deze tegenstander, die net boven Heijen staat geklasseerd, is straks waarschijnlijk hetzelfde lot beschoren als de Heijenaren.

 

 

Bron: VV Heijen

 

 

https://www.facebook.com/pg/svmilsbeekvoetbal/photos/?tab=album&album_id=1688627441192367

 

 

Verwant

Sport

In een spannende laatste speelronde heeft VV Heijen de titel in de vierde klasse F weten te bemachtigen. De Noord-Limburgse voetbalploeg behaalde een glorieuze...

Sport

Op deze zonnige zondag vond de langverwachte seizoensafsluiting van VV Heijen plaats op Sportpark De Heikamp. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld...

Sport

Vitesse '08 heeft op zondag een bittere nederlaag geleden die resulteerde in degradatie. In een cruciale wedstrijd tegen concurrent Constantia uit Wanroij moest Vitesse...

Sport

SV Milsbeek heeft de naam van de nieuwe hoofdtrainer, die Roel van Wijk zal opvolgen, gepresenteerd: Halil Toprak zal het roer overnemen van de...