Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Landelijke en lokale belangstelling sportaccommodaties

Landelijke en lokale organisaties kwamen op maandag 22 juni naar de marktinformatiedag in zaal Pica Mare. Hier werden zij nader geïnformeerd over de aanbestedingsmethodiek Rapid Impact Contracting (RIC). Begeleid door organisatieadviesbureau KplusV is een traject gestart om per 2021 een nieuwe exploitant te selecteren.

 

 

Gennep stopt met Optisport

 

 

Wethouder Rob Peperzak presenteerde de algemene ambities, onder meer aan de hand van de Global Goals die Gennep nastreeft. Vervolgens ging KplusV nader in op de RIC-methodiek en het Programma van Ambities. De gemeente heeft samen met de grootste binnensportgebruikers vijf ambities geformuleerd: Het maximaal ondersteunen van gezondheid en welzijn vanuit uitstekend functionerende sport- en cultuurcentra, bijdragen aan duurzame en (circulair) verantwoorde sport- en cultuurcentra, optimaal bijdragen aan waardig werk en een inclusieve samenleving, blijvend bouwen aan een effectief partnerschap tussen alle betrokken partijen en het betalen van een realistische en eerlijke prijs.

 

 

 

 

“Verfrissend en vernieuwend”

 

 

De presentatie en uitleg over de ambities werd door de deelnemers gewaardeerd. “Verfrissend en vernieuwend”, zo waren de reacties:

 

 

Het is een inspirerende aanbestedingsvorm om tot nieuwe, kwalitatief hoogwaardige exploitatievormen te kunnen komen.

 

 

Partijen en samenwerkingsverbanden hebben tot 12 augustus 2020 de tijd om hun inschrijving in te dienen. Eind september wordt de winnende partij bekendgemaakt, waarna het echte werk begint.

 

 

Reacties