Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Pannakooi aan de Julianalaan

Foto

Nieuw: Pannakooi aan de Julianalaan

Aan de Julianalaan in Gennep wordt veel gespeeld en graag een balletje getrapt. Een bal is rond en rolt, zelfs zomaar de straat op. En dat kan voor onveilige situaties zorgen, vonden ouders en andere omwonenden. Maar het waren Tim (links op de foto hierboven) en Rick (op de foto hierboven rechts) Janssen die nadachten over een oplossing.

 

 

Door Anieta Janssen

 

 

Twee broers, één idee; een pannakooi in hun wijk Gennep-West.

 

 

En zo begon het anderhalf jaar geleden. Samen met bewoners uit de wijk, waaronder natuurlijk kinderen, en het wijkplatform werd er een plan gemaakt. Roos van Otterdijk, namens Gennep-West:

 

 

En dat was heel veel werk, maar het resultaat is geweldig.

 

 

 

 

Pannakooi

 

 

Een pannakooi, maar dan wel multifunctioneel met op hoogte twee basketbalnetten en er kan een volleybalnet in gehangen worden. Het trekt ook jeugd uit andere straten en buurten. Mooi, kunnen ze gelijk nieuwe vrienden maken, stelt een ouder.

 

 

 

 

Het is er druk. Voor de pannakooi hangt een duidelijk bord met spelregels. Ze gaan over wat wél en niet mag op deze speelplek.

 

 

 

 

Vrijdagavond 8 juni was de feestelijke opening. Initiatiefnemers Tim en Rick knipten onder toeziend oog van wethouder Rob Peperzak het lint door. Die laatste was er vanuit de Gemeente Gennep. Daar is in 2016 namelijk besloten dat buurten en wijken soortgelijke plannen kunnen indienen en wellicht op een financiële ondersteuning kunnen rekenen. Dus mochten er mensen enthousiast zijn geworden en ook een speelplan voor hun buurt willen ontwikkelen? Tim:

 

 

Moet je naar de gemeente gaan.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2115836688659572

 

 

Laatste, maar beslist niet onbelangrijke vraag: Wat is panna eigenlijk? Tim en Rick springen gelijktijdig op, grijpen een bal. We krijgen een demonstratie. Je schopt de bal tussen de benen van je tegenstander door en neemt ‘m daarachter weer aan. Weer wat geleerd.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Sport

Vitesse '08 verloor na een spannend duel tegen Hapert Vr2 in de verlenging met 3-4 en miste promotie naar de 2e klasse. e emoties...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...