Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Nipt verlies eerste play-off VIOSSPES
Nipt verlies eerste play-off VIOSSPES

Sport

Nipt verlies eerste play-off VIOS/SPES

VIOS/SPES 1 leed een teleurstellend nipt verlies in de eerste play-off tegen Be Quick 1 uit Nuland. Ondanks pogingen van spelers als Elle Bindels en Indy Oldenhof, bleef het team achter in een zenuwslopende wedstrijd met een lage score. Coach Niels Schallenberg benadrukt de noodzaak om de komende wedstrijden te winnen om een plek in de finale te verzekeren.

In een weekend doordrenkt met succesverhalen in de play-offs voor de A1 en B1, hoopte VIOS/SPES vandaag ook haar stempel te drukken op de eerste stap naar de felbegeerde NK-finale. Een zinderende ambiance vulde de sporthal toen de eerste play-off van de ‘best of three’ van start ging tegen Be Quick 1 uit Nuland.

 

Het eerste aanvalsvak van de thuisploeg betrad het strijdtoneel met een mengeling van hoop en spanning. Echter, het spel werd gekenmerkt door veel balverlies en onnauwkeurige schoten die de korf niet wisten te vinden. Be Quick, aan de andere zijde, kende een vergelijkbare nerveuze start, waardoor het lang duurde voordat het eerste doelpunt viel.

 

Be Quick wist zelfs een voorsprong van 0-2 te nemen, maar dankzij treffers van Elle Bindels en Indy Oldenhof kwam VIOS/SPES weer op gelijke hoogte. Na een periode van gelijkopgaand scoren, bracht Elle Bindels opnieuw hoop door de thuisploeg voor het eerst op voorsprong te zetten (4-3). Echter, in de daaropvolgende aanval trok de Nulandse formatie de stand weer gelijk uit een toegekende strafworp.

 

Met een zeldzaam lage score van 4-5 begon de tweede helft. Nena Oldenhof bracht het publiek in vervoering door de gelijkmaker te scoren, maar opnieuw volgde een snelle reactie van Be Quick. Indy Oldenhof bracht opnieuw evenwicht, maar het eerste aanvalsvak bleef kansen missen. Be Quick profiteerde optimaal en liep uit naar 6-8 in het laatste kwart.

 

Desiree Bergmans bracht de hoop terug met een aansluitingstreffer, maar wederom was daar de directe respons van Be Quick: 7-9. Moon Arts zorgde voor een laatste sprankje hoop bij het publiek met haar afstandsschot. VIOS/SPES 1 creëerde nog talloze kansen en vrije worpen in de eindfase, maar de doelpunten wilden niet meer vallen. Reflecterend op de wedstrijd, betreurt Moon Arts het lage schotpercentage:

 

“Negen doelpunten tegen is acceptabel, maar in zo’n cruciale wedstrijd moet je simpelweg meer dan acht doelpunten maken.”

 

Coach Niels Schallenberg deelt in de teleurstelling:

 

“We haalden vandaag niet ons gebruikelijke niveau, en dat is ontzettend frustrerend. In deze sfeer hadden we graag een grote stap gezet richting de finale. Nu rest ons nog twee zware wedstrijden tegen Be Quick. We zijn aan elkaar gewaagd, dus we moeten op 31 maart winnen en het vervolgens op 2 april in onze eigen thuishal afmaken.”

 

Verwant

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Sport

VIOS/SPES verslaat Melderslo (12-14) en neemt het op tegen Be Quick in de play-offs voor de NK-finale. Coach Niels Schallenberg benadrukt het belang van...

Sport

VIOS/SPES behoudt controle tegen Rooi 1 met een eindscore van 16-13. Coach Schallenberg erkent uitdagingen maar richt zich nu op de play-offs. Eerste wedstrijd...

Sport

Hannah Drieszen uit Milsbeek is Nederlands kampioen survivalrun bij de jeugd geworden. Ze leidde de race van begin tot eind in Nieuwehorne, Friesland, met...