Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

ODI Turnz bij de Regiofinales Valkenswaard

Het was weer een druk wedstrijdweekend voor turnsters van ODI Turnz. Dit weekend stonden de regiofinales voor de deur. De meiden die zich hiervoor geplaatst hadden mochten turnen tegen de beste turnsters uit de regio.

 

 

Zaterdag 24 maart, divisie 4 en D1

Vroeg in de morgen, in wedstrijd 1 was het de beurt aan jeugd 1 D1 turnster Cato. Op brug begon ze stabiel door een mooie doorgeturnde oefening te laten zien. Op balk turnde ze een mooie handstand en stabiele sprongenserie. Echter lukte het haar niet om met radslag en fouetédraai op de balk te blijven staan. Vervolgens turnde ze sierlijk op vloer waar ze een nette dubbel flikflak liet zien en een wijde wisselspagaatsprong. Op de sprong kostte het met inturnen wat moeite maar lukte het Cato om tijdens de wedstrijd 2 half in – half uit sprongen te laten zien.

 

 

Met sterke tegenstanders was het moeilijk om in de top te eindigen maar Cato mag vol trots zeggen dat ze 20e van regio Brabant-Oost is geworden.

 

 

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de junioren 4e divisie. Guusje, Amely en Sara hadden zich hiervoor geplaatst. Omdat Sara anderhalve week voor de wedstrijd een blessure opliep kon ze de wedstrijd helaas niet mee turnen. Wel ging Sara mee als coach en mocht Christel die als reserve stond, in haar plaats turnen. De wedstrijd begon op brug waar de meiden erg tevreden waren over hun kippen aan de lage en hoge ligger. Amely kon daarnaast haar oefening helemaal doorturnen en Guusje en Christel hadden een mooie salto af. Op balk wist Guusje mooi te blijven staan en lukte ook haar radslag en pirouette netjes.

 

 

Amely turnde een mooie sprongenserie en landde haar salto af stabiel. Christel lukte het om haar sprongenserie netjes achter elkaar te turnen en had een hoge salto af. Op vloer wist Guusje vervolgens een wijde wisselspagaatsprong te turnen en een mooie arabier-flikflak-salto met stabiele landing.

 

 

Amely landde haar voorover salto netjes tot stand en wist een extra verbindingswaarde te behalen door spagaatsprong halve draai met een streksprong hele draai te combineren. Ook Christel behaalde een hoge D-score (moeilijkheidsgraad) door verschillende moeilijke sprongen te combineren. Zo deed ze voor het eerst pirouette direct gevolgd door een streksprong hele draai. Daarnaast wist ze een mooie arabier-flikflak en Johnson te laten zien aan de jury. In totaal eindigde Amely op de 22e, Guusje op de 23e en Christel op de 35e plaats.

 

 

Zondag 25 maart, Divisie 5 en D2

In wedstrijd 1 was het de beurt aan de instappers D2 Jill, Manou en Lizzy. De wedstrijd begon op het toestel brug waar de meiden mooie doorgeturnde oefeningen lieten zien. Lizzy en Jill waren daarnaast trots op hun hoge zwaaien en Manou op de hoekhang die ze ruim 3 sec. wist vast te houden. De wedstrijd vervolgde zich op het toestel balk waar Manou en Lizzy mooi op wisten te blijven staan. Beiden turnden een mooie zweefstand. Jill moest helaas de balk een keer verlaten maar turnde een mooie halve draai op 1 been en een stabiele hoekzit.

 

 

Op het toestel vloer liet Manou een mooie arabier met kaats en stabiele landing zien. Lizzy turnde vooral erg netjes en was tevreden met het aanhouden van een mooie ligsteun. Jill turnde een mooie overslag met stabiele landing.

 

 

Op het laatste toestel sprong turnden de meiden voor het eerste met de eindhouding in een ‘kommetje’. Door snelle benen, strakke tenen en lichaamsspanning te behouden bij de landing wisten ze hoge punten te behalen. In totaal behaalde Lizzy een 5e plaats, Jill een 23e plaats en Manou een 29e plaats. Of een 5e plaats voldoende is voor doorstroming naar de districtfinale wordt later op de website van de KNGU bekend gemaakt.

 

 

In wedstrijd 2 mochten pupillen 1 D2 Jara en Emma de Vries en Junior divisie 5 Benthe hun wedstrijd turnen. Op brug wisten alle meiden hun oefeningen door te turnen. Benthe eindigde met een hoge salto en stabiele landing. Emma lukte het mooi om het plusje ophurken te turnen en Jara had een mooie hol-bol beweging aan de hoge ligger. Op het toestel balk turnde Benthe een wijde spagaatsprong in haar sprongenserie en wist met de handstand haar benen hoog op te gooien. Echter met de pirouette moest ze de balk even verlaten. Emma wist handstand en koprol vandaag stabiel te turnen. Door uit te komen in hurkzit na de koprol kreeg ze extra punten voor de moeilijkheid.

 

 

Jara turnde een stabiele loopsprong-assemblé-streksprong en een hoge handstand maar lukte het niet om bij de koprol op de balk te blijven. Op het toestel vloer vergat Benthe de pirouette maar voerde haar oefening uit met goede uitstraling en deed een arabier-flikflak en nette handstand-doorrol.

 

 

Jara turnde stabiele sprongen en mooie koprol achterover. Ook Emma was tevreden over haar koprol a.o. en de sluitoverslag met kaats. Het laatste toestel sprong was vooral voor de pupillen een makkie. Met een vlotte handstand-platval tot ruglig in ‘kommetje’ wist Emma een 4e plaats op sprong te behalen en Jara zelfs een 1e plaats. Benthe turnde twee overslagen met plank met klein stapje bij de landing. Uiteindelijk wist Emma een 14e plaats te behalen en Jara eindigde op de 18e plaats. Benthe werd in haar wedstrijd 35e.

 

 

In wedstrijd 3 was het de beurt aan pupil 2 D2 Emma Verberk. Emma begon haar wedstrijd sterk op sprong. Met veel en snelheid wist ze twee mooie overslagen over de kast te springen. Op het toestel brug turnde ze haar gehele oefening mooi door met ophurken en hoge zwaaien aan de hoge ligger. Op het toestel balk wist Emma voor het eerst in een wedstrijd het plusje radslag mooi tot stand te turnen. Ook had ze stabiele sprongen. Helaas lukte het met de handstand net niet om op de balk te blijven staan. Als laatste het toestel vloer waar Emma alle plusjes wist te turnen. Ze deed voor het eerst streksprongen hele draai. Daarnaast was haar overslag-radslag mooi doorgeturnd. Emma eindigde in een sterk deelnemersveld op een 26e plek.

 

 

https://www.facebook.com/oditurnz/posts/800837280113827

 

 

Alle meiden die afgelopen weekend geturnd hebben mogen trots zijn dat ze bij de besten van de regio horen. Het niveau lag hoog en persoonlijke doelen zijn zeker behaald. Wanneer de doorstroming bekend wordt horen de turnsters hier meer over.

 

 

Bron en foto: facebook.com/oditurnz

 

 

Verwant

Sport

Lizzy van Vossen is sinds Vaderdag de nieuwe clubkampioen van ODI Turnz. Van klein tot groot werd er zondag in de Gennepse turnhal bij...

Sport

De Boxmeerse gymnastiekvereniging De Meere heeft zich lang moeten behelpen in een veel te kleine gymzaal. In de nieuwe turnhal bovenop het Boxmeerse sportcentrum...

Ottersum

Naast vorige week de titel clubkampioen in de wacht gesleept te hebben, mocht Lizzy vandaag nog een keer haar oefeningen turnen op de Districtfinale...

Ottersum

Gisteren turnden twee teams van ODI Turnz de clubteamwedstrijden in Eindhoven. Team 5e divisie bestond uit Rosalyn, Diede, Ashley, Jasmijn en Benthe. Het 4e...