Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Onterechte nederlaag Heijen

In de uitwedstrijd tegen Achilles Reek is Heijen tegen een nieuwe nederlaag opgelopen: 3-1. Evenals in eerdere wedstrijden dit seizoen hadden de Heijenaren recht op een beter resultaat, maar konden er geen belangrijke punten aan het totaal worden toegevoegd.

 

 

Door Hans Boekholt

 

 

Heijen startte met Nick Martens, Nick de Valk en Bas Wijers, spelers die tot de winterstop actief waren in het 3e elftal, in de basis. Kort na het beginsignaal was er reeds commotie op het sportpark in Reek. Heijen-doelman Jorick Roelofs was te laat bij de bal en beging een behoorlijke overtreding op een Reekenaar. De arbiter hield de kaart op zak en daar mocht Roelofs zich gelukkig mee prijzen.

 

 

 

 

Na een gelijkopgaand eerste kwartier met voor beide teams een scoringskans kwam de thuisclub wat beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft werd een goede aanval over de rechterzijde afgerond door Noah van Dijnen: 1-0. Het was de scheidsrechter echter ontgaan dat Heijen-verdediger Schiks werd vastgehouden, waardoor hij niet kon ingrijpen om eventueel het doelpunt te voorkomen.

 

 

Achilles wilde meer en zette Heijen onder druk. Keeper Roelofs redde eenmaal bekwaam bij een inzet van de thuisclub.

 

 

Heijen knokte zich terug en kreeg een strafschop na een ongelukkige c.q. onnodige ingreep van de doelman van Reek. Boy Hubbers stuurde de Reekse sluitpost naar de verkeerde hoek: 1-1.

 

 

Vervolgens kende Heijen, gesteund door de gelijkmaker, een goede fase. Niels Wabeke schoot net naast en Rene Reijnen zag zijn lob, na een slechte uittrap van de doelman, op de paal belanden.

 

 

Bij de thee stond echter niet Heijen op voorsprong, maar Achilles Reek. Een makkelijk gegeven vrije trap werd ingekopt door Mathijs van de Steen: 2-1

 

 

Na rust werd het spel van beide ploegen er niet beter op. Langzaam maar zeker schoof Heijen op richting het doel van Achilles Reek. Een schot van Thijs Kusters had een beter lot verdiend. Korte tijd later maakte in de verdediging Wouter Janssen zijn officiële debuut in het eerste elftal.

 

 

Bij een volgende Heijense aanval liet de keeper van Achilles, die geen beste indruk maakte, de bal los en was het bijna 2-2. Een vrije trap van Bas Wijers en een poging van Boyd Kessels zorgden eveneens niet voor de op dat moment verdiende gelijkmaker.

 

 

In de slotfase besliste de thuisclub het duel. Achilles zag haar eerste de beste goede aanval in de tweede helft fraai afgerond worden door Luuk Janssen: 3-1.

 

 

Na afloop heerste het gevoel dat ook deze wedstrijd op enkele momenten werd beslist en dat deze situaties meestal niet in het voordeel van de ploeg die laag geklasseerd staat uitvallen.

 

 

Aanstaande zondag 25 februari speelt Heijen thuis tegen SDDL.

 

 

Bron: VV Heijen

 

 

Verwant

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Carnaval

Heijen geschokt door kidnèpping van prins Remon tijdens carnavalsoptocht; gemaskerde daders eisen 11 consumptiemunten als losgeld, raad van elf verzamelt munten voor bevrijding terwijl...

Haven Heijen

De Heijense buurt Diekendaal betwist gemeente Gennep over de bouw van een omstreden fabriek, waarbij de hoogte van de schoorsteenpijp centraal staat. De zaak...

Column

Er zijn tradities waar je trots op bent. Ze symboliseren wie je bent en waar je vandaan komt. En dan heb je het paradepaardje...