Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Overtuigende zege van Heijen

Heijen heeft prima zaken gedaan in de strijd om directe degradatie te ontlopen. De Heijenaren boekten in Beers een ruime overwinning op HBV (2-5) en zagen hekkensluiter OKSV geen punten pakken.

 

 

Heijen begon energiek aan de wedstrijd. Het team van Henny Oueens kreeg daarbij een grote ruggensteun in de vorm van een snelle treffer. In de drukte voor het doel van HBV zorgde Rene Reijnen voor 0-1.

 

 

Bij de eerste de beste tegenaanval leek Heijen de voorsprong weer kwijt te raken. Velen verkeerden in de veronderstelling dat de inzet van HBV de doellijn was gepasseerd, maar de scheidsrechter was hiervan niet overtuigd.  Aldus bleef Heijen aan de leiding. In de eerste helft was Heijen verder de strijdvaardigere en betere ploeg. Aan het spel van de thuisclub was nauwelijks af te lezen dat men vocht voor de laatste kans om de nacompetitie te ontlopen.

 

 

De Heijenaren kregen kansen om HBV op een grotere achterstand te zetten, maar wisten in dit stadium het net niet te vinden. Overigens had de arbiter in deze fase gerust een HBV-speler van het veld kunnen sturen, na een forse overtreding op Heijenaar Boyd Kessels.

 

 

Ook na de thee moest je op tijd langs de zijlijn staan om een Heijens doelpunt te zien. Direct na rust rondde Rene Reijnen een mooie aanval bekwaam af: 0-2. Ruim tien minuten later maakte Reijnen een officieuze hattrick door te profiteren van matig verdedigen aan Beerse zijde: 0-3.

 

 

Wie hierna een offensief van HBV had verwacht kwam bedrogen uit. De jonge Heijense verdediging, die de zaken goed voor elkaar had, bleef al met al gemakkelijk overeind.  Halverwege de tweede helft mocht de aanhang van HBV een keer juichen. Heijen verspeelde op het middenveld de bal en Teun Cuppen maakte van de gelegenheid gebruik de 1-3 aan te tekenen. Heel even zette HBV aan, maar Heijen liet HBV niet verder terugkomen. Sterker nog, het werd 1-4 doordat Boyd Kessels alert was bij wederom een niet al te best optreden van de HBV-verdediging.

 

 

De wedstrijd kabbelde naar het eind en in de stand leek geen verandering meer te komen. Toch scoorden beide teams nog een keer. Eerst kreeg HBV een penalty na een overtreding van een Heijenaar in het beruchte gebied. Jorick Roelols redde fraai om de inzet van Teun Cuppen, maar was kansloos in de rebound: 2-4. In de slotminuut rondde Boyd Kessels een flitsende Heijense uitval mooi af: 2-5.

 

 

Door deze verdiende zege gaat Heijen met het nodige vertrouwen de slotreeks van de competitie in. Aanstaande zondag 6 mei spelen de Heijenaren de uitwedstrijd tegen Achates in Ottersum.

 

 

(Bron: VV Heijen)

Verwant

Heijen

Op vrijdag 23 februari vond de feestelijke opening plaats van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen. Met de afronding van de verbouwing is het...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Carnaval

Heijen geschokt door kidnèpping van prins Remon tijdens carnavalsoptocht; gemaskerde daders eisen 11 consumptiemunten als losgeld, raad van elf verzamelt munten voor bevrijding terwijl...

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...